Alice Bardot Cuvée Grande Réserve Brut

Alice Bardot Cuvée Grande Réserve Brut

499 kr (nr. 77345) Champagne Champagne, Frankrike

En perfekt Champagne för alla tillfällen!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 53% Pinot Meunier, 25% Pinot Noir, 22% Chardonnay
Årgång NV
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 1500 ml

Detaljer

Antal/kolli 3
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 0,6 g/100ml
Producent Iconic Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Torr, nyanserad, frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, citrus, apelsin och nougat.
Passar till Elegansen och komplexiteten som är bevarad i Alice Bardot gör vinet enastående som aperitif men också till att ackompanjera en hel måltid. Den tydliga mineraltonen gifter sig bra med alla typer av skaldjur och lite saltare plockmat, med sin bubblande friskhet är Alice Bardot även en utsökt kombination till ostar.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Champagne, Frankrike

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!