Berry Loveday

Berry Loveday

89 kr (nr. 2892) Rött vin, medelfylligt South Australia Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Berry är ett modernt ekologiskt vin från södra Australien, från vingården Loveday. Det är 100% veganskt, ungt och lätt att uppskatta.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 80% Shiraz, 20% Cabernet Sauvignon
Årgång 2017
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt 0,6 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja.
Producent Australian Wine Company

Innehållet

Smakbeskrivning Ett mörkt, blårött vin med inbjudande toner av mörka bär och kryddor. Ett väldigt koncentrerat vin med noter av plommon, mogna hallon och choklad.
Passar till Passar lika bra till lättare buffémat, grillat kött och kycklingpasta som till grillade grönsaker eller den veganska måltiden.

Om Australian Wine Company

The Australian Wine Company drivs av Con-Greg Grigorious och hans familj, som har fyra generationers erfarenhet bakom sig. Med vingårdar i toppen av Monash Valley och Loveday, i hjärtat av Södra Australien största vinregion Riverland, fokuserar the Australian Wine Company på traditionell vinframställning och ekologiskt odlande. Bara de bästa druvorna används för att göra högkvalitativa viner med stor urspungstypicitet.

I Loveday präglas klimatet av varma, torra somrar och kalla, svalkande vintrar – inte helt långt från ett ökenliknande klimat. Jordmånen består av sand över lerjord, vilket leder till otroligt bra dränering och ’retention of water’; ypperliga förhållande för ekologisk vinodling.

Om South Australia

Geografiskt sätt är South Australia lokaliserat centralt i de södra delarna av Australien. Det utgör det viktigaste området för vinproduktion i hela Australien och står för såväl kvalitet som kvantitet. Beteckningen South Australia innefattar några av Australiens bästa vinodlingsområden, bland annat välkända distrikt som Barossa, Adelaide, Coonawarra och Limestone Coast. Närmare kusten återfinns så gott som alla kvalitetsproducenter eftersom de får svalkande vindar från söder.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!