Dievole Campinovi Bianco

Dievole Campinovi Bianco

219 kr (nr. 53760) Vitt vin Toscana, Italien

Campinovi Bianco Toscana är ett unikt vin som enbart görs i limiterad upplaga. Ett vin som som definitivt talar emot eventuella fördomar som finns för Trebbiano.

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Trebbiano
Årgång2019
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,15 g/100 ml
Producent Dievole

Innehållet

SmakbeskrivningNyanserad med toner av honung, akacia, kamomill, citrus, äpple och tropiska toner med välintegrerade fat med fantastisk fräschör och längd.
Passar tillPerfekt till eleganta rätter av ljust kött alternativt lite kraftfullare rätter av skaldjur och fisk

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Toscana, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!