Eko
Dievole Chianti Classico DOCG

Dievole Chianti Classico DOCG

149 kr (nr. 52704) Rött vin Chianti Classico, Italien

Ursprungtypisk Chianti Classico från hjärtat av Toscana!  

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort90% Sangiovese, 7% Canaiolo, 3% Colorino
Årgång2018
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,05 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Dievole

Innehållet

SmakbeskrivningVinet bjuder på smaker av biggaråer, blommor, torkade körsbär och örter. Ett välstrukturerat vin med balanserad mineralitet och utvecklade tanniner som ger ett långt och kryddigt avslut tillsammans med en frisk och balanserad syra.
Passar tillDievole Chianti Classico är ett utmärkt val tillsammans med det italienska köket, en god ost- och charkbricka, pizza, pasta bolognese, grillat kött med en krämig sås, carpaccio, att njuta ska inte vara svårare än så!

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Chianti Classico, Italien

För att ett vin ska erhålla klassificeringen Chianti Classico måste den lågproduktiva sangiovese ingå med 80–100%. Chianti Classico är oftast lagrade på stora eller små ekfat med en förväntad livslängd på 10 år eller mer. Vingårdarna ligger på en höjd av 250-500 m ö h i ett böljande och mycket kulligt landskap. Chianti Classico fick sitt DOCG 1984.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!