Eko
Dievole Chianti Classico DOCG

Dievole Chianti Classico DOCG

149 kr (nr. 52704) Rött vin Chianti Classico, Italien

Ursprungstypisk Chianti Classico från hjärtat av Toscana!

Ekologisk elegans i varje glas

Njut av en ursprungstypisk och ekologisk Chianti Classico. Upplev elegansen och det klassiska snittet i detta vin som förmedlar en unik karaktär med stor respekt för sitt territorium.

Smaker av Toscana

Denna ursprungstypiska och ekologiska Chianti Classico är Dievoles storsäljare internationellt och det är lätt att förstå på dess elegans och klassiska snitt.

Vinet förmedlar en helt unik karaktär med stor respekt för det territorium där det produceras. Vinet bjuder på toner av bigaråer, blommor, torkade körsbär och örter. Ett välstrukturerat vin med balanserad mineralitet och utvecklade tanniner som ger ett långt och kryddigt avslut tillsammans med en frisk och balanserad syra.

Denna italienska klassiker är förstås ett utmärkt val tillsammans med det italienska köket, en god ost- och charkbricka, pizza, pasta bolognese, grillat kött med en krämig sås eller varför inte carpaccio, att njuta ska inte vara svårare än så! Servera vinet i en temperatur på 18°.

Huvudrollsinnehavare i vinet är den italienska klassiska druvan Sangiovese, och det är den som ger vinet dess enastående rubinröda nyans som behagar munnen med sin runda fruktighet, elegans och fräschör. Vinet består också av 7% Canaiolo och 3% Colorino.

Druvorna till denna Chianti Classico skördades en sen september 2018, därefter har vinet lagrats i 13 månader och legat på orostade franska ekfat.

Om Dievole
Hos Dievole har man hållbar produktionsfilosofi i fokus och jobbar med stor respekt för miljön och naturens livscykel och deras viner är ekologiskt certifierade. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt.

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort90% Sangiovese, 7% Canaiolo, 3% Colorino
Årgång2018
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,05 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Dievole

Innehållet

SmakbeskrivningVinet bjuder på smaker av biggaråer, blommor, torkade körsbär och örter. Ett välstrukturerat vin med balanserad mineralitet och utvecklade tanniner som ger ett långt och kryddigt avslut tillsammans med en frisk och balanserad syra.
Passar tillDievole Chianti Classico är ett utmärkt val tillsammans med det italienska köket, en god ost- och charkbricka, pizza, pasta bolognese, grillat kött med en krämig sås, carpaccio, att njuta ska inte vara svårare än så!

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Chianti Classico, Italien

För att ett vin ska erhålla klassificeringen Chianti Classico måste den lågproduktiva sangiovese ingå med 80–100%. Chianti Classico är oftast lagrade på stora eller små ekfat med en förväntad livslängd på 10 år eller mer. Vingårdarna ligger på en höjd av 250-500 m ö h i ett böljande och mycket kulligt landskap. Chianti Classico fick sitt DOCG 1984.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!