Dveri-Pax Riesling

Dveri-Pax Riesling

99 kr (nr. 2617) Vitt vin Slovenien

Frisk och trendig Riesling från Slovenien!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,6 g/100 ml
Producent Dveri-Pax

Innehållet

SmakbeskrivningHär bjuds det på en smaksensation av fruktiga päron, färska örter, persika, gröna äpplen och lime. Sex månader på jästfällningen ger en fin struktur till vinet.

Passar tillDetta vin ska helst serveras svalt och passar sig väldigt bra till olika rätter med fisk och skaldjur. Med sin läskande och pigga syra gör sig vinet även perfekt till asiatisk mat. Vinet är också mycket gott att njuta av som apertif.

Om Dveri-Pax

Hos Dveri-Pax i nordöstra Slovenien fortsätter den 800 år gamla vinframställningstraditionen. Vingårdarna täcker 73 hektar, och här arbetar man med stor respekt för naturen och traditionen och ett starkt sinne för trender.

Om Slovenien

Slovenien är ett land där det produceras många olika viner. Rött, vitt, mousserande, dessertvin och Eiswein. Totalt har Slovenien c:a 25 000 hektar vinodlingar och många är mer än 500 år gamla. Det finns tecken på att vin fanns i området redan för 2600 år sedan, då man gjort ett antal arkeologiska fynd i den nordöstra delen av landet. Klimatet i Slovenien är mer kontinentalt än vid västra Medelhavet. På somrarna kan det bli upp mot 40° varmt, medan vintrarna kan ha en temperatur på -20°.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!