Grape Stories Pinot Noir

Grape Stories Pinot Noir

195 kr (nr. 53327) Rött vin Moldavien

Every grape has its own story…

Elegant och fruktig nyhet från Moldavien!

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Pinot Noir
Årgång 2019
Alkoholhalt 13,5
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Sockerhalt 0,52 g/100ml
Syra 5,3 g/l
Producent Asconi, Iconic Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet går i toner av mogna skogsbär som hallon och björnbär, örter och läder med ett långt avslut. 12 månader på ekfat ger vinet en mycket angenäm och välintegrerad kryddighet.
Passar till Vi rekommenderar att avnjuta denna pinot noir till en klassisk charkbricka, rätter av lamm eller en krispig anka tillsammans med en sötsyrlig sås. Grape Stories Pinot noir fungerar också utmärkt på egen hand. Ett tips är att servera vinet i en stor, generös kupa så att vinets härliga parfym lyfts fram under hela middagens gång

Om Asconi

Asconi Winery är ett familjeföretag med en lång bakgrund i vinframställning. Varje flaska, maträtt och hela atmosfären omkring vinet skapas med kärlek. Ägaren och grundaren av vingården, Anatolie Sirbu med bakgrund som vinmakare är hjärnan bakom allt Asconi idag representerar och tillsammans med bland annat sina barn Andrei och Michaela samt brorson så bildar dom ett gediget team med expertkunskaper i allt från plantering, skörd, vinframställning och turistnäring. Med den senaste tekniken har Asconi Winery en produktion på över 3 miljoner flaskor per år. Som ett familjeföretag spelar samhället en viktig roll för företagets tillväxt och därför försöker Asconi alltid att inspirera den framtida generationen och skapa jobbmöjligheter för de närliggande byarna.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Moldavien

Moldaviens vinindustri är väletablerad, med gamla anor och höga kvalitetsanspråk. Ytor på sammanlagt 147 000 hektar täcks av vingårdar, varav 102 500 hektar används för kommersiell produktion. Många familjer har sina egna recept och vinrankor som har gått från generation till generation. Idag ligger Moldavien högt på listan över Europas vinexporterande länder.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!