Grape Stories Pinot Noir

Grape Stories Pinot Noir

199 kr (nr. 53327) Rött vin

Every grape has its own story…

Bäst prissatta pinot noir på 3-Liters box! Ett elegant och fruktigt vin gjort på 100% pinot noir.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Pinot Noir
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek3000 ml
Förpackning Box

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Sockerhalt0,52 g/100 ml
Syra5,3 g/100 ml
Producent Asconi, Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningVinet går i toner av mogna skogsbär som hallon och björnbär, örter och läder med ett långt avslut. 12 månader på ekfat ger vinet en mycket angenäm och välintegrerad kryddighet.
Passar tillVi rekommenderar att avnjuta denna Pinot noir till kycklingfilé med rostade rotsaker och gräddsås, fläskfilé, linssoppa eller varför inte till en klassisk charkbricka?

Om Asconi

Asconi Winery är ett familjeföretag med en lång bakgrund i vinframställning. Varje flaska, maträtt och hela atmosfären omkring vinet skapas med kärlek. Ägaren och grundaren av vingården, Anatolie Sirbu med bakgrund som vinmakare är hjärnan bakom allt Asconi idag representerar och tillsammans med bland annat sina barn Andrei och Michaela samt brorson så bildar dom ett gediget team med expertkunskaper i allt från plantering, skörd, vinframställning och turistnäring. Med den senaste tekniken har Asconi Winery en produktion på över 3 miljoner flaskor per år. Som ett familjeföretag spelar samhället en viktig roll för företagets tillväxt och därför försöker Asconi alltid att inspirera den framtida generationen och skapa jobbmöjligheter för de närliggande byarna.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!