Grape Stories Riesling

Grape Stories Riesling

179 kr (nr. 53326) Vitt vin

Every grape has its own story…

Bäst prissatta riesling på 3 Liters-box! 100% riesling som passar perfekt genom hela middagsbjudningen.

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Riesling
Årgång2020
Alkoholhalt12%
Storlek3000 ml
Förpackning Box

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Sockerhalt0,95 g/100 ml
Syra7,5 g/100 ml
Producent Asconi, Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningVinet har en mycket uppfriskande syra och går i toner av vita blommor, mogna citrusfrukter, gröna äpplen och persika.
Passar tillMed sin härligt läskande syra samt balanserade fruktsötma passar vinet till otroligt många rätter. Allt från salta snacks till rätter av fisk och skaldjur samt asiatiska rätter med lite hetta. Den höga syran kan också bryta upp i lite fetare rätter som till exempel schnitzel och svensk husman. Vinet är också mycket gott att avnjuta som aperitif. Det passar helt enkelt genom hela middagsbjudningen.

Om Asconi

Asconi Winery är ett familjeföretag med en lång bakgrund i vinframställning. Varje flaska, maträtt och hela atmosfären omkring vinet skapas med kärlek. Ägaren och grundaren av vingården, Anatolie Sirbu med bakgrund som vinmakare är hjärnan bakom allt Asconi idag representerar och tillsammans med bland annat sina barn Andrei och Michaela samt brorson så bildar dom ett gediget team med expertkunskaper i allt från plantering, skörd, vinframställning och turistnäring. Med den senaste tekniken har Asconi Winery en produktion på över 3 miljoner flaskor per år. Som ett familjeföretag spelar samhället en viktig roll för företagets tillväxt och därför försöker Asconi alltid att inspirera den framtida generationen och skapa jobbmöjligheter för de närliggande byarna.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!