Grape Stories Riesling

Grape Stories Riesling

195 kr (nr. 53326) Vitt vin

Every grape has its own story…

Bäst prissatta riesling på 3 Liters-box! 100% riesling som passar perfekt genom hela middagsbjudningen.

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Riesling
Årgång 2020
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Sockerhalt 0,95 g/100ml
Syra 7,5 g/l
Producent Asconi, Iconic Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet har en mycket uppfriskande syra och går i toner av vita blommor, mogna citrusfrukter, gröna äpplen och persika.
Passar till Med sin härligt läskande syra samt balanserade fruktsötma passar vinet till otroligt många rätter. Allt från salta snacks till rätter av fisk och skaldjur samt asiatiska rätter med lite hetta. Den höga syran kan också bryta upp i lite fetare rätter som till exempel schnitzel och svensk husman. Vinet är också mycket gott att avnjuta som aperitif. Det passar helt enkelt genom hela middagsbjudningen.

Om Asconi

Asconi Winery är ett familjeföretag med en lång bakgrund i vinframställning. Varje flaska, maträtt och hela atmosfären omkring vinet skapas med kärlek. Ägaren och grundaren av vingården, Anatolie Sirbu med bakgrund som vinmakare är hjärnan bakom allt Asconi idag representerar och tillsammans med bland annat sina barn Andrei och Michaela samt brorson så bildar dom ett gediget team med expertkunskaper i allt från plantering, skörd, vinframställning och turistnäring. Med den senaste tekniken har Asconi Winery en produktion på över 3 miljoner flaskor per år. Som ett familjeföretag spelar samhället en viktig roll för företagets tillväxt och därför försöker Asconi alltid att inspirera den framtida generationen och skapa jobbmöjligheter för de närliggande byarna.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!