Hope Winemaker´s Selection

Hope Winemaker´s Selection

199 kr (nr. 2139) Vitt vin, torrt & smakrikt WO Western Cape, Sydafrika

THERE IS ALWAYS HOPE!

Hope Winemakers Selection är ett veganvänligt och fairtrade-certifierat vitt vin med en noga utvald druvblend på chenin blanc, chardonnay och sauvignon blanc.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 50% Chenin Blanc 35% Chardonnay 15% Sauvignon Blanc
Årgång 2021
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Sockerhalt 0,5 g/100 ml
Märkningar Fairtrade
Vegan
Producent Du Toitskloof

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet är mycket friskt och fruktigt, med välbalanserade inslag av mörka päron, persika, citrus och vanilj.
Passar till Servera gärna vinet innan maten som aperitif eller tillsammans med vegetariska rätter samt rätter av fisk och skaldjur.
Fairtrade-märkt produkt

Om Du Toitskloof

Du Toitskloof ligger i Breede River Valley, ca en timme utanför Kapstaden. Du Toitskloof är en av världens största Fairtradeproducenter, de har producerat vin sedan 1960-talet och var en av de första i Sydafrika att certifiera sig Fairtrade. Idag består kooperativet Du Toitskloof av 22 medlemmar och vingårdarna ägs av elva familjer, som tillsammans förfogar över 900 hektar vinodlingar. De har fått flera olika utmärkelser, bland annat har deras Sauvignon Blanc blivit utsedd till topp tio bästa från Sydafrika.

Om WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!