La Grola är nyanserad, kryddig och har fatkaraktär! Med inslag av svarta vinbär, mörka körsbär, basilika och choklad passar vinet utmärkt till rätter av lamm- eller nötkött.
Skriv ut Produktbild Köp på SystembolagetDruvsort | 90% Corvina Veronese 10% Oseleta |
Årgång | 2016 |
Alkoholhalt | 13,5% |
Storlek ml | 750 ml |
Antal/kolli | 12 |
Förslutning | Naturkork |
Sockerhalt | 0.3 g/100ml |
Producent | Allegrini |
Smakbeskrivning | La Grola har en nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mörka körsbär, basilika och choklad. |
Passar till | Servera gärna vinet till lamm- eller nötkött. |
Allegrini, en av världens mest kända producenter av Amarone och ligger beläget mellan Gardasjön och staden Verona i norra Italien.
Företaget grundades för 150 år sedan och leds idag av familjen Allegrini i sjätte generationen.
Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.
La Grola är inte bara namnet på ett av Valpolicella bästa vingårdslägen, så heter också ett av anrika Amaronefirman Allegoris allra bästa viner. Nu släpper vi La Grola med den prisade årgången 2016.
Druvorna till La Grola växer på kullen ”La Grola” i byn Sant Ambrogio di Valpolicella och är 310 meter hög och här rymmer några av Italiens allra bästa vingårdar. La Grola är ingen Amarone, för inte är inte gjort av torkade druvor. Men huvuddruvan är densamma, den mycket smakrika Corvina Veronese (90%), som har sällskap av en annan Amaronedruva Oseleta (10%).
La Grola 2016 är ett intensivt och mycket smakrikt vin med doft av örter, violtoner, rostat fat och mörka körsbär. Smaken är mogen mörk bärfrukt, silkiga tanniner och pigg syra, fat, lite nymalet kaffe och med ett långt, torrt avslut.