Landmark Pinot Noir

Landmark Pinot Noir

179 kr (nr. 52840) Rött vin Marlborough, Nya Zeeland

Spännande och smakrik Pinot Noir från Misty Cove!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100 % Pinot Noir
Årgång 2019
Alkoholhalt 13,5
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 1 juli 2021
Antal/kolli 6
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt 0,018 g/100ml
Syra 5,1 g/l
Producent Misty Cove

Innehållet

Smakbeskrivning Landmark Pinot Noir från producenten Misty Cove är ett spännande vin fylld med smak av mörka körsbär, solmogna hallon, rostade nötter, färskskurna rosor och våt jord. Ett vin som verkligen talar om varifrån den har sitt ursprung. Vindruvorna som kommer från Fareham Lane Vineyard i Marlborough-regionen på Nya Zeeland skördades för hand och bearbetades varsamt och traditionellt så att den naturliga fruktkoncentrationen och tanninstrukturen kommer fram. Vinet har lagrats i 10 månader på 100% franska ekfat, noga utvalda för att få fram den ikoniska komplexiteten som kommer fram i vinet.
Passar till Denna Pinot Noir passar till det mesta, men att njuta av vinet tillsammans med en saftig biff täckt med krämig svamp & svartpepparsås är en match made in heaven. Vinet är också utmärkt att njuta av som sällskapsvin i goda vänners lag.

Om Marlborough, Nya Zeeland

Nya Zeelands största och kanske mest kända distrikt är Marlborough, beläget på sydöns nordöstra del. Klimatet är svalt och området skyddas från kalla sydliga vindar av bergskedjan Kaikoura Range. Distriktets mest planterade druvsort är sauvignon blanc.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!