Matarromera Crianza

Matarromera Crianza

175 kr (nr. IW000006) Rött vin, fylligt Ribera del Duero, Spanien

Matarromera Crianza är gjord på Tempranillo från högt belägna vingårdar i distrikten Olivares de Duero och Valbuena. Druvorna handplockas och vinet vilar i tolv månader på amerikanska och franska fat.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% tempranillo
Årgång 2013
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Producent Bodegas Matarromera

Innehållet

Smakbeskrivning Smakfullt och koncentrerat vin med toner av mörka körsbär, svarta vinbär, rostade kaffebönor, läder och kakao.
Passar till Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
Lagringspotential 5-10 år
Vinmakare Félix González

Om Bodegas Matarromera

I hjärtat av Ribera del Duero ligger Bodegas Matarromera, på sluttningarna av Dourodalen i en av Spaniens mest prestigefyllda vinregioner; Ribera del Duero. Matarromera har hög internationell status och fyller flera Michelinkrogars vinlistor.

Om Ribera del Duero, Spanien

Ribera del Duero tillhör den autonoma regionen Castilla y Leon i nordvästra Spanien. Vinerna har mycket gott rykte och tillverkas i regel på druvan Tempranillo. Men här kallas den även Tinto Fino eller Tinta del Pais. Det finns tecken på att vinproduktionen här sträcker så långt som 2000 år tillbaka i tiden. Odlingarna ligger runt 800 m höjd vilket är bland det högsta i Europa. Tillsammans med det torra och soliga klimatet skapar detta intensiva viner med lång hållbarhet.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!