Palazzo della Torre

Palazzo della Torre

169 kr (nr. 74997) Rött vin, fylligt Veneto, Italien

Detta är ett av familjen Allegrinis världsberömda och ikoniska viner. Vinet kommer från vingårdarna runt om Villa Della Torre, en vacker renässansherrgård med en fantastisk arkitektur som även gett vinet dess namn.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 70% corvina veronese, 25% rondinella, 5% sangiovese
Årgång 2017
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Allegrini

Innehållet

Smakbeskrivning En fruktig, kryddig och nyanserad doft av plommon, körsbär och choklad. Smaken är fyllig med inslag av svarta vinbär, plommon, rostade fat, choklad och russin.

Om Allegrini

Allegrini, en av världens mest kända producenter av Amarone och ligger beläget mellan Gardasjön och staden Verona i norra Italien.

Företaget grundades för 150 år sedan och leds idag av familjen Allegrini i sjätte generationen.

Om Veneto, Italien

Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!