Pol Aimé Brut Réserve

Pol Aimé Brut Réserve

209 kr (nr. 82198) Champagne Champagne, Frankrike

Smakrik och balanserad – Pol Aimé Brut Reserve för endast 209 kr!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 70% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier och 10% Chardonnay
Årgång NV
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 0,6 g/100ml
Producent Champenoise des Grand vins

Innehållet

Smakbeskrivning En torr och smakrik Champagne med generös doft av citrusfrukt, gula äpplen och nougat. Smaken är frisk och balanserad med toner av citrus, gula äpplen och rostade nötter.
Passar till Pol Aimé passar utmärkt som aperitif eller till saltare plockmat samt fisk och skaldjur. Salta chips är både ett enkelt och passande snacks som får dryckens aromer att träda fram.

Om Champagne, Frankrike

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!