Revenge of the Little Pig Red Blend

Revenge of the Little Pig Red Blend

169 kr (nr. 57705) Rött vin Rheinhessen, Tyskland

Revenge of the Little Pig på box är ett matvänligt och medelfylligt vin från västra Tyskland. Passar perfekt för hemmakocken!

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång2021
Alkoholhalt11,5%
Storlek3000 ml
Förpackning Box

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Sockerhalt0,54 g/100 ml
Märkningar Vegan
Producent Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningFruktigt, kryddigt och nyanserat vin med toner av både mörka och röda bär som körsbär, jordgubbar och plommon.
Passar tillPassar till ett brett utbud av rätter, allt från långkokta grytor till lättare sallader. Är även perfekt att smutta på bara som den är!

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Rheinhessen, Tyskland

Rheinhessen är Tysklands geografiskt största vinregion med odlingar belägna i trakterna kring städerna Mainz, Worms, Alzey och Bingen. Även om brantare vingårdar finns utgörs landskapet mestadels av böljande, vidsträckta fält och kullar. Området är historiskt känt för världens största odlingar av druvsorten silvaner men kanske främst för Liebfraumilch, ett lättsamt halvtorrt vin som kommer från vingårdar kring kyrkan Liebfrauenkirche i Worms. Liebfraumilch producerades förr i enorma mängder och till låg kvalité vilket gjorde att både vinstilen och Rheinhessen fick dåligt rykte. Men idag råder en helt annan anda i regionen och flera högkvalitativa producenter kan åtnjuta stor internationell berömmelse.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!