Tenuta Meraviglia Vermentino

Tenuta Meraviglia Vermentino

149 kr (nr. 53779) Vitt vin Bolgheri, Toscana, Italien

Nyanserat och elegant vin från Bolgheri med tydlig mineralkaraktär och havssälta!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 90% Vermentino, 10% Viognier
Årgång 2020
Alkoholhalt 12,5
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,15 g/100ml
Producent Dievole

Innehållet

Smakbeskrivning Det sägs ofta att Vermentino är en druva som känner av havet och det finns absolut en fin sälta i vinet. Stockarnas rötter sträcker sig långt ner i den sandiga jorden vilket ger en fin mineralitet. Ett elegant vin som passar till mycket.
Passar till Fisk, svamp, skaldjur samt klassiska toscanska aptitretare

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Bolgheri, Toscana, Italien

Bolgheri ligger på Toscanas vackra kust och räknas idag som ett av världens allra främsta vindistrikt. Området är känt för sina eleganta, men samtidigt kraftfulla, viner som av tradition görs på de franska druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc.

Dessa viner är även kända som ”Super Tuscans” och tillhör idag några av världens mest eftersökta viner.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!