Eko
Tocca Stelle Chianti Classico

Tocca Stelle Chianti Classico

179 kr (nr. 90050) Rött vin, fylligt Toscana, Chianti Classico, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Nu släpper vi 12.600 flaskor av den återkommande favoriten Tocca Stelle Chianti Classico i Systembolagets tillfälliga sortiment – nu med årgång 2020. Utmärkelserna har duggat tätt de senaste åren över Dievoles ekologiska pärla.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort85% Sangiovese, 10% Canaiolo och 5% Colorino
Årgång2020
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Syra0,15 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Begränsat partiDrycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid.
Producent Dievole

Innehållet

SmakbeskrivningEtt elegant och nyanserat vin i klassiskt snitt med doft och smak av körsbär, kanel, pomerans, anis, salvia, viol och ceder.
Passar tillPassar väl tillsammans med det italienska kökets alla rätter, en god ost och charkbricka, pasta bolognese, en klassisk köttbit eller varför inte en carpaccio.
LagringspotentialKan drickas nu men med fördel lagras 5-10 år

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Toscana, Chianti Classico, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!