Tocca Stelle Chianti Classico

Tocca Stelle Chianti Classico

179 kr (nr. 90050) Rött vin, fylligt Toscana, Chianti Classico, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Nu släpper vi 9600 flaskor av ekologiska Tocca Stelle Chianti Classico från klassiska egendomen Dievole i Systembolagets tillfälliga sortiment!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 85% Sangiovese, 10% Canaiolo och 5% Colorino
Årgång 2019
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 19 oktober 2021
Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Märkningar Ekologiskt vin
Begränsat parti Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid.
Producent Dievole

Innehållet

Smakbeskrivning Ett elegant och nyanserad vin med doft och smak av körsbär, röda vinbär, mineral, anis, salvia, viol, kryddor och ceder. Ett vin med bra koncentration, pigg syra och sandiga tanniner.
Passar till Detta vin passar perfekt till lamm nöt och vilt.
Lagringspotential Kan drickas nu men med fördel lagras 3-4 år.

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Toscana, Chianti Classico, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!