Eko
Vigna Sessina Chianti Classico Gran Selezione 2018

Vigna Sessina Chianti Classico Gran Selezione 2018

401 kr (nr. 92852) Rött vin Chianti Classico, Italien

Lovordad Chianti Classico från Dievole i tillfälligt sortiment!

Upptäck Dievoles ekologiska pärla, Vigna Sessina Chianti Classico Gran Selezione 2018 – nu tillgänglig i Systembolagets exklusiva sortiment. Denna limiterade upplaga på 1200 släppta flaskor representerar det yttersta av Chianti Classicos elegans och komplexitet.

Njut av en rik och komplex smakprofil med inslag av mörka körsbär, viol, pomerans, muskot, rökelse och vanilj. Fina tanniner och välbalanserad syra skapar en elegant och harmonisk upplevelse. Servera gärna till rätter av nöt, lamm eller vilt, exempelvis rödvinsbraserad kalvlägg med potatispuré.

Högsta kvalitetsutmärkelse
Vinet har tilldelats den prestigefyllda beteckningen ”Gran Selezione”, en garanti för exceptionell kvalitet och karaktär. Endast de bästa vinerna i Chianti Classico tilldelas denna utmärkelse av en expertpanel från Consorzio Vino Chianti Classico.

Druvorna till vinet skördades för hand på 420 meters höjd i början av oktober 2018 och vinifierades med omsorg för att bevara druvornas naturliga karaktär. Dievole bedriver en hållbar vinproduktion med fokus på ekologisk certifiering. Dievoles vingårdar har anor från 1000-talet och sträcker sig över 600 hektar i hjärtat av Chianti Classico. Vingården präglas av tradition och innovation, med fokus på druvsorten Sangiovese och andra regionala druvor.

Utmärkelser och erkännande:

  • 96 p – Daniele Cernilli, Doctor Wine Sep-22
  • 94 p – James Suckling juli-22
  • 94 p – Wine Spectator juli-23
  • 94 p – Livets Goda mars-23
  • 5 druvor (stjärnor) – Bibenda Nov-22

Pressmeddelande 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% sangiovese
Årgång2018
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,2 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Begränsat parti1200
Producent Dievole

Innehållet

SmakbeskrivningSmaken är komplex och kryddig med fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, viol, pomerans, muskot, rökelse och vanilj.
Passar tillEtt utmärkt val tillsammans med rätter av nöt, lamm eller vilt.

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Chianti Classico, Italien

För att ett vin ska erhålla klassificeringen Chianti Classico måste den lågproduktiva sangiovese ingå med 80–100%. Chianti Classico är oftast lagrade på stora eller små ekfat med en förväntad livslängd på 10 år eller mer. Vingårdarna ligger på en höjd av 250-500 m ö h i ett böljande och mycket kulligt landskap. Chianti Classico fick sitt DOCG 1984.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!