Nyhet
Eko
Vigna Sessina Chianti Classico Gran Selezione 2018

Vigna Sessina Chianti Classico Gran Selezione 2018

399 kr (nr. 92852) Rött vin Chianti Classico, Italien

Den 13 oktober släpper Dievole 1200 flaskor av Vigna Sessina Chianti Classico i Systembolagets tillfälliga sortiment. 

Årgång 2018 av Dievoles ekologiska pärla presenterar sig med en komplex och kryddig smak med fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, viol, pomerans, muskot, rökelse och vanilj. Ett elegant vin med finstämd syra och välbalanserade tanniner.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% sangiovese
Årgång2018
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 13 oktober 2023
Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,2 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Begränsat parti1200
Producent Dievole

Innehållet

SmakbeskrivningSmaken är komplex och kryddig med fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, viol, pomerans, muskot, rökelse och vanilj.
Passar tillEtt utmärkt val tillsammans med rätter av nöt, lamm eller vilt.

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Chianti Classico, Italien

För att ett vin ska erhålla klassificeringen Chianti Classico måste den lågproduktiva sangiovese ingå med 80–100%. Chianti Classico är oftast lagrade på stora eller små ekfat med en förväntad livslängd på 10 år eller mer. Vingårdarna ligger på en höjd av 250-500 m ö h i ett böljande och mycket kulligt landskap. Chianti Classico fick sitt DOCG 1984.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!