Wine Crush

Wine Crush

59 kr (nr. 74018) Rött vin, fylligt Kalifornien, USA

Ett perfekt exempel på hur traditionell vinframställning tillsammans med internationella vindruvor kan resultera i ett storartat vin –en Supercalifornia!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 58% Merlot, 23% Zinfandel, 19% Petit Verdot
Årgång 2017
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar
Veganvänligt Ja.
Producent Iconic Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Wine Crush har en generös, kryddig och fruktig doft av plommon och bjönbär med en hint av vanilj och choklad. Smaken är fyllig och rund med toner av björnbär och mörka plommon.
Passar till Smakrika grytor eller grillade rätter av nöt- eller lammkött.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Kalifornien, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.