Nyhet
Antiche Terre Venete Amarone della Valpolicella Riserva

Antiche Terre Venete Amarone della Valpolicella Riserva

599 kr (nr. 70225) Rött vin Valpolicella, Veneto, Italien

Amarone della Valpolicella Riserva 2011: En hyllning till tradition och terroir

Upplev tre generationers passion för vin i varje flaska Riserva del Fondatore.

Detta signaturvin är en hyllning till grundaren av Antiche Terres vingårdar och territorium och hängivenheten för traditionella vinframställningsmetoder. En kombination av gamla traditioner med modern vinframställningsteknik för att producera ett autentiskt uttryck av terroiren.

Druvorna skördas för hand och väljs noggrant ut för att säkerställa optimal kvalitet. Genom Apassimento-metoden torkas druvorna under 3-4 månader, vilket koncentrerar smak och komplexitet. Därefter lagras vinet på små franska ekfat i 24 månader för att ge struktur och elegans. För ytterligare mognad och finess avslutas processen på flaska.

Amarone della Valpolicella Riserva är ett komplext och elegant vin med toner av körsbär, björnbär och sötmandel. De djupa tonerna är perfekt integrerade med de varma silkeslena tanninerna, vilket ger vinet en kvardröjande fyllig finish. En perfekt partner till kött, grillad biff och lagrad ost!

För att frigöra vinets fulla potential, dekantera det minst en timme före servering. Servera i stora, djupa glas för att maximera smakupplevelsen.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsortcorvina veronese, corvinone, rondinella
Årgång2011
Alkoholhalt16%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 4 mars 2024
Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Producent Antiche Terre Venete

Innehållet

Om Antiche Terre Venete

Antiche Terre Venetes historia har sina rötter i det tidiga 1900-talet, när Vittorio Sancassasi började odla vingårdar och olivträd i Valpentena, nära Verona. Deras 50 hektar vingårdar fokuserar på traditionella Veneto-druvsorter som corvina, rondinella och corvinone och är välkända för sina Amarone och Valpolicella-viner – men har såklart mycket mer att erbjuda. Passionen för vin har gått i arv från generation till generation, och detta har lett till ett gemensamt projekt mellan tredje generationen Luciano Sancassani och Riccardo Degani för att ytterligare förstärka Antiche Terre Venetes vingårdar. Hos Antiche Terre Venete drivs vingårdarna med stor entusiasm och passion!

Om Valpolicella, Veneto, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!