Antiche Terre Venete Mezzo Monte Valpolicella

Antiche Terre Venete Mezzo Monte Valpolicella

129 kr (nr. 75015) Rött vin Valpolicella, Veneto, Italien

Ekologiskt rött vin från Valpolicella – En smakrik upplevelse

Njut av ett mjukt och bärigt rött vin från Valpolicella! Antiche Terre Venete Mezzo Monte Valpolicella är tillverkat av noggrant utvalda druvor. Detta vin bjuder på en rik och komplex aromprofil med toner av körsbär, salvia, lakrits och skogshallon. Servera det vid en temperatur på 16 grader till rätter av ljust kött, plockmat eller vegetariska rätter för en perfekt kombination av smaker.

Pressmeddelande

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort80% corvina, 20% rondinella
Årgång2021
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,3 g/100 ml
Märkningar Ekologisk
Producent Antiche Terre Venete

Innehållet

Om Antiche Terre Venete

Antiche Terre Venetes historia har sina rötter i det tidiga 1900-talet, när Vittorio Sancassasi började odla vingårdar och olivträd i Valpentena, nära Verona. Deras 50 hektar vingårdar fokuserar på traditionella Veneto-druvsorter som corvina, rondinella och corvinone och är välkända för sina Amarone och Valpolicella-viner – men har såklart mycket mer att erbjuda. Passionen för vin har gått i arv från generation till generation, och detta har lett till ett gemensamt projekt mellan tredje generationen Luciano Sancassani och Riccardo Degani för att ytterligare förstärka Antiche Terre Venetes vingårdar. Hos Antiche Terre Venete drivs vingårdarna med stor entusiasm och passion!

Om Valpolicella, Veneto, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!