Vegan
Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso

Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso

119 kr (nr. 74345) Rött vin, kryddigt och fylligt Valpolicella, Veneto, Italien

Njut av en smakrik Ripasso med komplexa aromer och perfekt balans

Upptäck en charmig och fruktig Ripasso från Valpolicella, full av kryddiga toner och en utvecklad smak av fat. Njut av smaker med inslag av körsbär, rosmarin, torkade jordgubbar, salvia och vanilj i detta medelfylliga vin.

Ripasso till mat
Servera vinet svalt vid 16-18°C till en mustig ragu, en krämig pasta eller en saftig fläskfilé med rostade rotfrukter. Ripassons komplexa aromer kompletterar perfekt de rätterna och skapar en harmonisk smakupplevelse.

Vinet passar även utmärkt till charkuterier av olika slag, gärna lagrad hårdost eller fårost. Den fylliga smaken och de kryddiga tonerna i Ripasson lyfter fram smakerna i charkuterierna och skapar en perfekt kombination.

Elegant Ripasso med elegant karaktär och smakrikedom!

Pressmeddelande

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort60% corvina, 15% corvinone och 25% rondinella
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Märkningar
Veganvänligt Ja
Producent Antiche Terre Venete

Innehållet

SmakbeskrivningEtt charmerande fruktigt vin med kryddiga toner av körsbär, rosmarin, torkade jordgubbar, salvia och vanilj. Medelfylligt med något utvecklad smak av fat.
Passar tillServera vinet svalt vid va 16-18°C till en mustig ragu, en krämig pasta eller en saftig fläskfilé med rostade rotfrukter. Vinet passar också utmärkt till charkuterier av olika slag, gärna lagrad hårdost eller fårost.

Om Antiche Terre Venete

Antiche Terre Venetes historia har sina rötter i det tidiga 1900-talet, när Vittorio Sancassasi började odla vingårdar och olivträd i Valpentena, nära Verona. Deras 50 hektar vingårdar fokuserar på traditionella Veneto-druvsorter som corvina, rondinella och corvinone och är välkända för sina Amarone och Valpolicella-viner – men har såklart mycket mer att erbjuda. Passionen för vin har gått i arv från generation till generation, och detta har lett till ett gemensamt projekt mellan tredje generationen Luciano Sancassani och Riccardo Degani för att ytterligare förstärka Antiche Terre Venetes vingårdar. Hos Antiche Terre Venete drivs vingårdarna med stor entusiasm och passion!

Om Valpolicella, Veneto, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!