Ett charmerande fruktig Ripasso med kryddiga toner av körsbär, rosmarin, torkade jordgubbar, salvia och vanilj. Medelfylligt med något utvecklad smak av fat.
Servera vinet svalt vid va 16-18°C till en mustig ragu, en krämig svamppasta eller en saftig fläskfilé med rostade rotsaker. Vinet passar också utmärkt till charkuterier av olika slag, gärna lagrad hårdost eller fårost.
En ursprungstypisk Ripasso från Valpolicella!
Skriv ut Produktbild Köp på SystembolagetDruvsort | 60% corvina, 15% corvinone och 25% rondinella |
Årgång | 2021 |
Alkoholhalt | 13,5% |
Storlek | 750 ml |
Förpackning | Flaska |
Antal/kolli | 6 |
Förslutning | Naturkork |
Märkningar | |
Veganvänligt | Ja |
Producent | Antiche Terre Venete |
Smakbeskrivning | Ett charmerande fruktigt vin med kryddiga toner av körsbär, rosmarin, torkade jordgubbar, salvia och vanilj. Medelfylligt med något utvecklad smak av fat. |
Passar till | Servera vinet svalt vid va 16-18°C till en mustig ragu, en krämig svamppasta eller en saftig fläskfilé med rostade rotsaker. Vinet passar också utmärkt till charkuterier av olika slag, gärna lagrad hårdost eller fårost. |
Antiche Terre Venetes historia har sina rötter i det tidiga 1900-talet, när Vittorio Sancassasi började odla vingårdar och olivträd i Valpentena, nära Verona. Deras 50 hektar vingårdar fokuserar på traditionella Veneto-druvsorter som corvina, rondinella och corvinone och är välkända för sina Amarone och Valpolicella-viner – men har såklart mycket mer att erbjuda. Passionen för vin har gått i arv från generation till generation, och detta har lett till ett gemensamt projekt mellan tredje generationen Luciano Sancassani och Riccardo Degani för att ytterligare förstärka Antiche Terre Venetes vingårdar. Hos Antiche Terre Venete drivs vingårdarna med stor entusiasm och passion!
Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.