Eko
Bello

Bello

69 kr (nr. 58682) Rött vin, fruktigt och kryddigt Italien

Bello – fylligt och fruktigt italienskt ekologiskt rött vin!

Bello är ett fylligt och fruktigt rött vin från Italien med lång och elegant eftersmak. Det är ekologiskt odlat och framställt med traditionella metoder. Vinet har inslag av fat, skogsbär, kryddor, vanilj och choklad.

Vinet kommer i tetraförpackning på 1 liter, som både är lätt att bära och lätt att platta till när vinet är slut.

Bello passar till både vardag och fest. Det är ett utmärkt vin till smakrika kötträtter, italienska specialiteter som pasta alla norma eller varför inte till en bit lagrad parmesanost. Bello är också ett perfekt pizza-vin, prova gärna matcha vinet till en underbar pizza bianco med ricotta och fikon.

Om tetraförpackningen
Tetraförpackningen har ett lägre klimatpåverkan än den traditionella glasflaskan.*På Systembolaget är förpackningen tetra märkt med Lägre klimatavtryck.*Till skillnad från glasflaskan ger förpackningen lättare transporter och det går dessutom åt mindre energi vid tillverkning, även om man vid glasförpackningar använder återvunnet glas. *Av Systembolagets totala klimatpåverkan står dryckernas förpackningar för en tredjedel.

*Källa https://www.systembolaget.se/hallbarhet/klimatsmartare/.

Pressmeddelande 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek1000 ml
Förpackning Pappförpackning

Detaljer

Antal/kolli10
FörslutningSkruvkork
Märkningar Ekologiskt vin

Innehållet

SmakbeskrivningUngdomlig och fruktig blend av mörka körsbär, jordgubbar, choklad och en fantastisk kryddighet.
Passar tillServera gärna till smakrika kötträtter, italienska specialiteter eller varför inte till en bit lagrad parmesanost?

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!