Eko
Boira' Sangiovese

Boira’ Sangiovese

99 kr (nr. 1153) Rött vin Marche, Italien

Boira’ Sangiovese – Italienskt ekologiskt rött vin med ekfatstoner. Nu även på på tetraförpackning!

Boira’ från älskade Italien är gjort på den berömda druvan Sangiovese, en druva som för många blivit synonymt med Italien och som skapar några av världens bästa viner.

Vinet bjuder på en druvtypisk och fruktig smak av fat, solmogna körsbär, örter och vanilj. Perfekt för dig som letar efter ett allroundvin med lyxig touch som passar för alla typer av tillfällen.

Det finns en anledning till att svenska folket älskar italienska viner, de är pålitliga och passar lika bra att avnjutas som sällskapsvin som till mat. Servera gärna Boira’ till pizza, pasta, ostar eller kötträtter.

Boira’ Sangiovese kommer från mittersta delen av Italien och natursköna Marche. Här tillverkas bland annat smakrika rödviner med ekfatstoner. Bakom hantverket står familjeproducenten Cantine Volpi som tillverkat vin sedan 1914 och familjen var tidig med att jobba ekologiskt och började ställa om redan på 1990-talet.

Om tetraförpackningen
Tetraförpackningen har ett lägre klimatpåverkan än den traditionella glasflaskan.*På Systembolaget är förpackningen tetra märkt med Lägre klimatavtryck.*Till skillnad från glasflaskan ger förpackningen lättare transporter och det går dessutom åt mindre energi vid tillverkning, även om man vid glasförpackningar använder återvunnet glas. *Av Systembolagets totala klimatpåverkan står dryckernas förpackningar för en tredjedel.

*Källa https://www.systembolaget.se/hallbarhet/klimatsmartare/.

Pressmeddelande

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% sangiovese
Årgång2022
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning Pappförpackning

Detaljer

Antal/kolli10
FörslutningSkruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Vegan
Producent Cantine Volpi

Innehållet

SmakbeskrivningFruktigt och smakrikt med smak av solmogna körsbär, skogshallon, ekfat, örter, choklad och vanilj.
Passar tillServera till pizza, pasta, ostar eller en väldigt traditionell husmanskost som köttbullar. Häll gärna upp vinet på karaff innan servering.

Om Cantine Volpi

Cantine Volpi är beläget i Tortona som ligger i Italiens nordvästra hörn och i den berömda vinregionen Piemonte. Här har familjen Volpi tillverkat vin sedan 1914 och har numera 5 generationers erfarenhet i ryggen. Volpi var tidiga med ekologisk vinodling och började konvertera sina vingårdar under 90-talet. Utöver sina egna vinmarker i Piemontes böljande landskap gör Volpi viner från flera andra berömda regioner såsom Marche, Sicilien, Asti m.f.

Om Marche, Italien

Det natursköna Marche är inte italiens mest kända vinregion, men härifrån kommer några av landets bästa vita viner gjorda på druvan Verdicchio. Friska, fruktiga och fräscha stilar är typiskt på vitvinsidan och den mycket mångsidiga Verdicchiodruvan ger dig allt ifrån prisvärda vardagsviner till högklassiga och eleganta alternativ. Det är främst i norra Marche runt staden Jesi som Verdicchion odlas. Apellationen heter Verdicchio di Castelli di Jesi.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!