VeganEko
Boira' Sangiovese

Boira’ Sangiovese

109 kr (nr. 32431) Rött vin, medelfylligt Marche, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Boira’ Sangiovese – Italienskt ekologiskt rött vin med ekfatstoner. Hyllat klassikervin!

Boira’ från älskade Italien är gjort på den berömda druvan Sangiovese, en druva som för många blivit synonymt med Italien och som skapar några av världens bästa viner.

Vinet bjuder på en druvtypisk och fruktig smak av fat, solmogna körsbär, örter och vanilj. Perfekt för dig som letar efter ett allroundvin med lyxig touch som passar för alla typer av tillfällen.

Det finns en anledning till att svenska folket älskar italienska viner, de är pålitliga och passar lika bra att avnjutas som sällskapsvin som till mat. Servera gärna Boira’ till pizzapasta, ostar eller kötträtter.

Boira’ Sangiovese kommer från mittersta delen av Italien och natursköna Marche. Här tillverkas bland annat smakrika rödviner med ekfatstoner. Bakom hantverket står familjeproducenten Cantine Volpi som tillverkat vin sedan 1914 och familjen var tidig med att jobba ekologiskt och började ställa om redan på 1990-talet.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Sangiovese
Årgång2022
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,4 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja
Producent Cantine Volpi

Innehållet

SmakbeskrivningVinet har en fruktig smak med inslag av fat, körsbär, örter och vanilj.
Passar tillVinet passar utmärkt till smakrika rätter av nöt och lamm, inbakad oxfilé eller en krämig pasta med mycket parmesan och soltorkade tomater.

Om Cantine Volpi

Cantine Volpi är beläget i Tortona som ligger i Italiens nordvästra hörn och i den berömda vinregionen Piemonte. Här har familjen Volpi tillverkat vin sedan 1914 och har numera 5 generationers erfarenhet i ryggen. Volpi var tidiga med ekologisk vinodling och började konvertera sina vingårdar under 90-talet. Utöver sina egna vinmarker i Piemontes böljande landskap gör Volpi viner från flera andra berömda regioner såsom Marche, Sicilien, Asti m.f.

Om Marche, Italien

Det natursköna Marche är inte italiens mest kända vinregion, men härifrån kommer några av landets bästa vita viner gjorda på druvan Verdicchio. Friska, fruktiga och fräscha stilar är typiskt på vitvinsidan och den mycket mångsidiga Verdicchiodruvan ger dig allt ifrån prisvärda vardagsviner till högklassiga och eleganta alternativ. Det är främst i norra Marche runt staden Jesi som Verdicchion odlas. Apellationen heter Verdicchio di Castelli di Jesi.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!