Nyhet
Buccia

Buccia

99 kr (nr. 70625) Vitt vin Sicilien, Italien

Upplev Siciliens sol i glaset med Buccia – trendigt orange vin!

Har du testat orange vin? Missa inte Buccia, en siciliansk aha-upplevelse som utmanar smaklökarna och lyfter din middag! Orange vin har seglat fram som en trend i vinvärlden och lockar både nybörjare och erfarna vinkännare.

Buccia är ett orange vin gjort på inhemska Carricante-druvor från Sicilien. Den unika framställningsmetoden ger vinet sin vackra orangea färg och en komplex smakprofil med toner av torkade aprikoser, apelsinskal, exotisk frukt och kryddor. En härligt läskande syra balanserar smaken perfekt.

Druvorna till Buccia växer på solkyssta Sicilien, där mikroklimat och jordmån skapar idealiska förhållanden för kvalitetsviner.

Visste du att Buccia betyder skal på italienska? Orange vin får sin härliga färg från att druvskalen får jäsa med druvmusten, precis som rött vin.

Resultatet? En smakupplevelse med stort uttryck, komplexitet och en trevlig strävhet. Den höga syran tillsammans med skaltanninerna gör vinet till ett perfekt matvin.

Buccia passar perfekt till skaldjur, lagrad pecorino eller asiatiska rätter med lite hetta. Den komplexa smaken lyfter både lättare plockmat och matiga rätter.

Cin Cin! Njut av en smaksensation från Sicilien – ett vitt vin, fast orange!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% carricante
Årgång2022
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 25 mars 2024
Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,2 g/100 ml
Producent Iconic Wines

Innehållet

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Sicilien, Italien

Sicilien har större vinodlingsareal än Tyskland. Runt vulkanen Etna odlas många populära viner gjorda på den blå druvan nerello mascalese som ger strama och kryddiga viner samt vita friska viner av bland annat carricante, catarratto och grecanico dorato.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!