Della Vite Prosecco Superiore Extra Dry

Della Vite Prosecco Superiore Extra Dry

299 kr (nr. 54594) Prosecco, mousserande vin Valdobbiadene

Della Vite – Prisbelönt guldvinnande Prosecco har äntligen gjort premiär på den svenska marknaden!

Della Vite Prosecco Superiore Extra Dry D.O.C.G är en prisbelönt och hållbart tillverkad Prosecco skapad av systrarna Chloe, Poppy & Cara Delevingne. Tillsammans med en tredje generations vinfamilj är proseccon skapad på en vingård i hjärtat av Valdobbiadene-dalen i nordöstra Italien. Nu har Proseccon äntrat den svenska marknaden och finns i beställningssortimentet för 299 kr.

Vinet, som lanserades på sensommaren 2020, har blivit mycket hyllat av restauranger med Michelinstjärnor, världens bästa barer och media. Della Vite Prosecco Superiore DOCG vann också ett guld i The Drink Business Autumn Tasting 2020, efter att ha blivit blindtestad av tre Master of Wine.

Med aromer av citrusblommor och oliv är Della Vite Prosecco Superiore Extra Dry D.O.C.G uteslutande gjord av 100% handplockade glera-druvor. Vinet kombinerar en extra lång sekundär jäsning och ett unikt urval av jäststammar för läckra, mjuka bubblor med en distinkt och fräsch smak. Den extra torra Proseccon med inslag av crostini och kamomill passar utmärkt tillsammans med italienska charkuterier, hyvlad parmesan och apertivos såsom fikon med honung, kronärtskockshjärtan och Nocerella-oliver.

Sätt guldkant på de speciella tillfällena och njut av fantastiska smaker i äkta italiensk stil tillsammans med Della Vite Prosecco!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Glera
Årgång NV
Alkoholhalt 11,5
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 22 november 2021
Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 1,4 g/100ml
Syra 5,5 g/l
Märkningar Vegan
Veganvänligt Ja.
Producent Della Vite

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet har en distinkt och fräsch smak med inslag av crostini och kamomill.
Passar till Passar utmärkt tillsammans med italienska charkuterier, hyvlad parmesan och apertivos såsom fikon med honung, kronärtskockshjärtan och Nocerella-oliver.

Om Della Vite

Della Vite kombinerar den senaste tekniken med traditionella produktionsmetoder för att producera högkvalitativa, vegancertifierade viner som fångar den oskrivna historien om Proseccos arv, hantverk och härkomst.

Om Valdobbiadene

Valdobbiadene är en ort i provinsen Treviso i nordöstra Italien. Orten är framför allt känd för Italiens mest älskade mousserande vin, Prosecco. Här dominerar Proseccodruvan Glera som trivs bra i det svala klimatet vid foten av Alperna.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!