Nyhet
VeganEko
Herdade dos Lagos Carapeto

Herdade dos Lagos Carapeto

149 kr (nr. 2848) Rött vin, fruktigt och kryddigt Alentejo, Alentejano, Portugal

Upptäck det bästa av Portugals vintradition i Herdade dos Lagos Carapeto, där varje flaska är en berättelse om kärlek till jorden och en hyllning till den enastående portugisiska smaken.

Portugal är ett spännande vinland att upptäcka och det är inte konstigt att fler vinkonsumenter väljer viner från Portugal. Här produceras moderna viner med både fyllighet, generositet och fruktighet.

Herdade dos Lagos Carapeto är ett kraftfullt rött vin med nyanserad, fruktig och kryddig karaktär. Vinet har inslag av fat och bjuder på toner av björnbär, blåbär, viol, rosmarin, lakrits, svartpeppar och vanilj.

Denna portugisiska pärla innehåller en härlig blend av de typiska portugisiska druvorna tinta caiada, petit syrah, alicante bouschet och touriga nacional. Druvorna till vinet odlades i Alentejano-regionen, beläget i södra delen av Portugal, nära gränsen till Spanien. Regionen tillhör en av de 14 Vino Regional-regionerna i Portugal.

Kombinera gärna vinet med smakrika rätter som lamm och ostgratinerad potatisgratäng eller gräddig pasta. Vinet passar också perfekt till grillat kött då grillytan gifter sig väl med fylliga, fruktiga och fatlagrade viner som detta. Vad sägs om grillad entrecôte med rostad potatis och smörbearnaise!

Efter åtta månader av lagring, varav 90% i rostfria ståltankar och 10% på franska ekfat, buteljeras varje flaska med omsorg och precision.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort35% tinta caiada, 29% petit syrah, 24% syrah, 7% alicante bouschet, 5% touriga nacional
Årgång2022
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Nyhet 1 mars 2024
Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt<0,3 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja
Producent Herdade dos Lagos

Innehållet

SmakbeskrivningNyanserad, kryddig och fruktig karaktär. Vinet har inslag av fat och bjuder på toner av björnbär, blåbär, viol, rosmarin, lakrits, svartpeppar och vanilj.
Passar tillKombinera vinet med smakrika rätter som lamm, nötkött eller vegetariskt. Servera gärna till grillad ryggbiff med rostad potatis och smörbearnaise eller en gräddig pasta.

Om Herdade dos Lagos

Herdade dos Lagos vingård ligger beläget vid de soliga sydliga sluttningarna av Portugal. Vingården drivs av den tysk-portugisiska familjen Kreikenbaum, vars rötter sträcker sig från den charmiga staden Bremen till Alentejano där passionen för vinmakning möter århundraden av tradition. Egendomen omfattar 30 hektar vingårdar och här har man arbetat ekologiskt i över fyrtio år med stor kärlek och respekt för naturen. Alentejo, som är en av de mest solfyllda regionerna i Europa, gör det naturligt för gården att driva sin verksamhet med solenergi, totalt har man fem stora solcellsanläggningar. Vinmakare är Marta Verena Pereira och Carsten Heinemeyer.

För Herdade dos Lagos är hållbarhet en självklar del av verksamheten och förutom ekologiska viner har man även hållbarhetscertifieringen WASP, Alentejo Wine Sustainability Program, som ett erkännande för deras engagemang för miljövänliga metoder och socialt ansvarstagande. Utöver sin kärnverksamhet inom vinproduktionen, driver man även ett fågelreservat och olivlundar.

Om Alentejo, Alentejano, Portugal

Alentejo är en av Portugals 5 regioner och och utgör ungefär en tredjedel av Portugal. Regionen ligger i inlandet mot den spanska gränsen och här produceras i huvudsak fruktiga röda viner.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!