Vegan
Hope Chardonnay Reserve

Hope Chardonnay Reserve

149 kr (nr. 50002) Vitt vin, torrt & smakrikt WO Western Cape, Sydafrika
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Friskt och smakrikt vitt vin från Hope med Fairtrade-certifiering!

Upplev en explosion av fruktiga smaker med Hope Chardonnay på box! Detta vita vin från Sydafrika bjuder på en frisk och balanserad smakprofil med inslag av gula päron, kiwi, aprikos, galiamelon, ananas och citrus. Perfekt att servera till vegetariska rätter, fisk och skaldjur eller avnjutas som sällskapsvin.

HOPE-serien är framtagen tillsammans med några få utvalda vingårdar i Australien & Sydafrika. Ett föredömligt samarbete som resulterat i en populär serie viner med olika smakprofiler och druvsorter.

”Hope – The Mobile Libary”

Bakom Hope Chardonnay står det sydafrikanska vinhuset Du Toitskloof med sina vingårdar i Rawsonville, Western Cape. I slutet på 2021 startades projektet ”Hope – The mobile library” av Du Toitskloof & Iconic Wines som är en del av det största Fairtrade projekten i Sydafrika.

Hope-biblioteket är ett rullande bibliotek som besöker 9 olika grundskolor i Rawsonville, Goudini och Worcester efter skoltid där elever som går på skolorna har möjlighet att låna hem böcker samt delta i olika matematik och språkprogram. Biblioteket har nu varit verksamt sedan början av 2023 och hjälper hundratals barn att upptäcka glädjen i att läsa.

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort90% Chardonnay, 10% Sauvignon Blanc
Årgång2023
Alkoholhalt13,5%
Storlek1500 ml
Förpackning Box

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningTappkran
Sockerhalt<0,3 g/100 ml
Märkningar Fairtrade
Veganvänligt Ja
Producent Du Toitskloof

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig smak med inslag av gula päron, kiwi, aprikos, galiamelon, ananas och citrus.
Fairtrade-märkt produkt

Om Du Toitskloof

Du Toitskloof ligger i Breede River Valley, ca en timme utanför Kapstaden. Du Toitskloof är en av världens största Fairtradeproducenter, de har producerat vin sedan 1960-talet och var en av de första i Sydafrika att certifiera sig Fairtrade. Idag består kooperativet Du Toitskloof av 22 medlemmar och vingårdarna ägs av elva familjer, som tillsammans förfogar över 900 hektar vinodlingar. De har fått flera olika utmärkelser, bland annat har deras Sauvignon Blanc blivit utsedd till topp tio bästa från Sydafrika.

Om WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!