Hope Pinot Grigio

Hope Pinot Grigio

99 kr (nr. 2682) Vitt vin South Eastern Australia, Australien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Hope Pinot Grigio – en 100% Pinot Grigio från Australien. Uppfriskande, fruktigt och kryddigt vitt vin.

Hope Pinot Grigio fångar essensen av de vackra omgivningarna kring dess vingårdar. Det är ett imponerande uppfriskande vin med en rik koncentration av mogna päron, gula äpplen, tropisk frukt och citrus, avslutat med en långvarig och kryddig eftersmak. Det är det perfekta valet för att komplettera fisk- och skaldjursrätter, kryddiga asiatiska rätter eller vegetariska alternativ.

Druvorna till detta utsökta vin skördades vid full mognad i Murray Darling-regionen i sydöstra Australien.

Trentham Estate är en prisbelönt, familjeägd egendom som etablerades 1988 av Anthony och Patrick Murphy. Med rötter som sträcker sig tillbaka till 1909 har familjen odlat druvor, och på 1980-talet övergick hela produktionen till vin. Denna 60 hektar stora vingård är belägen i Sunraysia-distriktet vid Murray Valley och Trentham Cliffs strax utanför Mildura i New South Wales. Vårt professionella team arbetar dedikerat för att skapa de prisbelönta vinerna och de minnesvärda upplevelserna som Trentham är känt för.

There is always HOPE! 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% pinot grigio
Årgång2022
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,4 g/100 ml
Märkningar Vegan
Producent Trentham Estate

Innehållet

SmakbeskrivningUppfriskande med toner av moget päron, gula äpplen, tropisk frukt och citrus med en kvardröjande och kryddig finish.
Passar tillAlla typer av fisk- och skaldjursrätter, kryddiga asiatiska rätter eller vegetariskt.

Om Trentham Estate

Trentham Estate är en prisbelönt och familjeägd egendom som grundades 1988 av Anthony och Patrick Murphy. Här har familjen odlat druvor sedan 1909 men först på 1980-talet ställdes hela produktionen om till vin. Egendomen omfattar 60 hektar vinodlingar och ligger belägen i distriktet Sunraysia vid Murray Valley och Trentham Cliffs strax utanför Mildura i New South Wales. Här arbetar teamet mycket professionellt för att skapa de prisbelönta vinerna och de fantastiska upplevelserna som Trentham är känt för.

Om South Eastern Australia, Australien

Beteckningen ”South Eastern Australia” omfattar vinområden i delstaterna Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmanien och South Australia.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!