Le Ville di Antanè Valpolicella Ripasso Superiore

Le Ville di Antanè Valpolicella Ripasso Superiore

129 kr (nr. 71663) Rött vin, medelfylligt, kryddigt och fylligt Valpolicella, Veneto, Italien

Le Ville di Antanè Valpolicella Ripasso Superiore

 Le Ville di Antanè Valpolicella Ripasso Superiore är ett kryddigt vin från Italiens berömda Valpolicella-region. Njut av en komplex aromprofil fylld med toner av fat, mörka körsbär, kanel, mogna jordgubbar, plommon, valnötter, mörk choklad och en subtil hint av torkade druvor.

Detta medelfylliga vin bjuder på en len textur, fina tanniner och en långvarig eftersmak med en elegant sötma som balanserar de fruktiga inslagen. Denna Ripasso har lagrats i 10 månader på franska ekfat om 225 liter. Detta har skapat en komplexitet och finess som gör vinet till en perfekt match för en rad olika tillfällen.

Servera detta mångsidiga vin vid 18°C och låt det förhöja din måltid. Njut av Ripasson till en mustig ragu eller till en god lammytterfilé med rösti och vitlökssky. Vinet passar även utmärkt till charkuterier, lagrad hårdost eller fårost.

Pressmeddelande

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsortcorvina, rondinella
Årgång2021
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Producent Le Ville di Antanè

Innehållet

SmakbeskrivningKryddig och fruktig med toner av fat, mörka körsbär, kanel, mogna jordgubbar, plommon, valnötter, mörk choklad och en subtil hint av torkade druvor.
Passar tillEn mustig ragu, en krämig pasta eller rätter av lamm och nöt. Vinet passar också utmärkt till charkuterier av olika slag, gärna lagrad hårdost eller fårost.

Om Le Ville di Antanè

I den förtrollande Valpolicella-dalen i Veneto påbörjade Vittorio Sancassani sitt vinodlande under tidigt 1900-tal. Efter ett århundrade är detta fortfarande en liten familjefirma med omkring 50 hektar stora vingårdar. Luciano Sancassani har tagit över rodret under 2000-talet och genomfört betydande förändringar, inklusive övergången till ekologisk odling. Det har inte bara utvidgat vinsortimentet, utan även lyft företaget till en välbekant status. I 2015 kunde de stolt inviga sitt toppmoderna vineri, som inte bara är en estetisk pärla utan också är drivet med full hänsyn till miljön. Solceller används som en ren energikälla, och detta är bara ett exempel på deras engagemang för ekologisk hållbarhet.

Om Valpolicella, Veneto, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!