Le Ville di Antanè Valpolicella Ripasso Superiore

Le Ville di Antanè Valpolicella Ripasso Superiore

129 kr (nr. 71663) Rött vin, medelfylligt, kryddigt och fylligt Valpolicella, Veneto, Italien

La Ville di Antanè Valpolicella Ripasso Superiore är ett kryddigt vin med nyanserad smak med inslag av fat, körsbär, kanel, mogna jordgubbar; pomerans, plommon, nötter, choklad och en svag nyans av torkade druvor. Medelfyllig med len textur, finstilta tanniner och en kvardröjande smak med elegant avrundad fruktsötma.

Vinet har lagrats i 10 månader på 225 liter stora franska ekfat.

Ripasso är ett väldigt användbart vin som passar till mycket och många tillfällen. Serveras med fördel vid 18°C till en mustig ragu, en krämig svamppasta eller en saftig fläskfilé med rostade rotsaker. Vinet passar också utmärkt till charkuterier av olika slag, gärna lagrad hårdost eller fårost.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsortcorvina, rondinella
Årgång2020
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Producent Le Ville di Antanè

Innehållet

Om Le Ville di Antanè

I den förtrollande Valpolicella-dalen i Veneto påbörjade Vittorio Sancassani sitt vinodlande under tidigt 1900-tal. Efter ett århundrade är detta fortfarande en liten familjefirma med omkring 50 hektar stora vingårdar. Luciano Sancassani har tagit över rodret under 2000-talet och genomfört betydande förändringar, inklusive övergången till ekologisk odling. Det har inte bara utvidgat vinsortimentet, utan även lyft företaget till en välbekant status. I 2015 kunde de stolt inviga sitt toppmoderna vineri, som inte bara är en estetisk pärla utan också är drivet med full hänsyn till miljön. Solceller används som en ren energikälla, och detta är bara ett exempel på deras engagemang för ekologisk hållbarhet.

Om Valpolicella, Veneto, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!