Petite Orange

Petite Orange

109 kr (nr. 55206) Vitt vin Alsace

Petite Orange – ett smakrikt och fylligt orange vin från Alsace

Orange vin är ett trendigt vin som blir alltmer populär. Petite Orange är en perfekt introduktion till orange vin  – smakrikt och fylligt orange vin från Alsace som är perfekt för dig som vill prova något nytt.

Vad är då ett orange vin?
För att göra orange vin används en gammal vinmakarteknik som härstammar från Georgien. Vinet tillverkas av gröna druvor som behandlas som om de vore blå. Det vill säga, musten jäser på skalen så att mer smak och färg extraheras och vinet får den karaktäristiska orangea färgen.

Petite Orange är gjort på 100 % Pinot Gris och har en ljus orange färg. Vinet har en fruktig och kryddig doft med inslag av gula äpplen, aprikos, vita blommor, persika och kryddor. Smaken är fyllig och smakrik med en frisk syra. Vinet passar perfekt till mat, bland annat asiatisk mat som en vietnamesisk biffsallad, och passar även som aperitif eller till ost och plock.

Petite Orange är ett vin med mycket smak och karaktär. Det är ett perfekt val för dig som vill prova något nytt och som vill ha ett vin som passar till många olika tillfällen.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Pinot gris
Årgång2022
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,8 g/100 ml
Producent Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningSmakrikt och fylligt vin med inslag av gula äpplen, aprikos, vita blommor, persika och kryddor.
Passar tillServera gärna vinet svalt tillsammans med mat från de asiatiska köken, där matens hetta och sötma är en perfekt match. Vinet passar även som aperitif och perfekt till ost och plock!

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Alsace

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man ”franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!