Petite Rouge

Petite Rouge

109 kr (nr. 59166) Rött vin Alsace, Frankrike
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Pinot Noir från det legendariska vinområdet Alsace!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% pinot noir
Årgång2022
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Producent Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningFruktigt elegant med toner av mogna jordgubbar, lingon, rönnbär samt kryddiga toner av nejlika och muskot.
Passar tillServeras svalt gärna tillsammans med kallskuret eller lättare rätter av ljust kött. En Pinot Noir som denna är också trevlig att bara sippa på tillsammans med salta snacks innan middagen.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Alsace, Frankrike

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man ”franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!