Petite Rouge

Petite Rouge

119 kr (nr. 59166) Rött vin Alsace, Frankrike
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Petite Rouge Pinot Noir – Lätt och elegant från Alsace

Petite Rouge är den bäst prissatta Pinot Noiren från det legendariska vinområdet Alsace i Frankrike. Vinet är känt för sin lätta och eleganta stil, med toner av mogna jordgubbar, lingon, rönnbär och kryddor.

I den trendkänsliga restaurangvärlden har lättare röda viner blivit alltmer populära. Dessa viner passar perfekt till finstämda maträtter, där de inte tar överhanden utan istället framhäver smakerna på maten. Med Petite Rouge Pinot Noir kan du även hemma njuta av en elegant Pinot Noir från Alsace till middagen.

Petite Rouge Pinot Noir är den perfekta sällskapsdrycken till en middag med vänner eller familj. Vinet kan serveras svalt, runt 16 grader, till kallskuret, lättare rätter av ljust kött eller vegetariska rätter.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% pinot noir
Årgång2022
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Producent Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningFruktigt elegant med toner av mogna jordgubbar, lingon, rönnbär samt kryddiga toner av nejlika och muskot.
Passar tillServeras svalt gärna tillsammans med kallskuret eller lättare rätter av ljust kött. En Pinot Noir som denna är också trevlig att bara sippa på tillsammans med salta snacks innan middagen.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Alsace, Frankrike

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man ”franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!