Vegan
Revenge of The Little Pig

Revenge of The Little Pig

99 kr (nr. 53929) Rött vin Pfalz, Tyskland

Lilla grisen: En tysk Pinot Noir – perfekt för hemmakocken!

Revenge of the little pig eller ”lilla grisen” är en svingod Pinot Noir från Pfalz, Tyskland. Medelfylligt med toner av mörka körsbär, skogshallon, kryddor och örter, perfekt till dina favoriträtter.

Njut av vinets balanserade struktur och runda smak, perfekt till både vardag och fest.

Pinot Noir är en av världens mest älskade druvor, känd för sin mångsidighet och matvänlighet. Revenge of the little Pig passar utmärkt till en rad olika rätter, från schnitzel och zucchinibiffar till ostbricka med picklade grönsaker. Servera gärna vinet vid 16°C för optimal njutning.

Guten Appetit!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Pinot Noir
Årgång2022
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,5 g/100 ml
Märkningar Vegan
Veganvänligt Ja
Producent Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningRevenge of the Little Pig är ett friskt, bärigt, fruktigt och medelfylligt vin med toner av mörka körsbär, skogshallon, krydda, örter och fat.
Passar tillTack vare dess naturligt höga fruktsyra och nyanserade smakprofil lämpar sig detta utmärkt till en mängd olika maträtter så som schnitzel, zucchinibiffar eller varför inte till ostbrickan.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Pfalz, Tyskland

Geografin präglas av de skyddande Haardtbergen i väster vilket ger ett för Tyskland varmt och soligt klimat. Pfalz har Tysklands högsta medeltemperatur vilket kombinerat med lätta och väldränerade sandjordar ger bra förutsättningar för odling av vin.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!