Vegan
Revenge of the Little Squid

Revenge of the Little Squid

89 kr (nr. 57360) Vitt vin Rheinhessen, Tyskland

Guldvinnande Riesling från Tyskland

Revenge of the little squid är ett torrt vitt vin, gjort på 100% Rieslingdruvor. Vinet bjuder på en underbar syrlig sötma med toner av gröna äpplen, päron, kryddor och lime. Den eleganta syran ger en perfekt balans till den hint av sötma som finns i vinet.

Perfekt till mat och umgänge!

Tack vare sin mångsidighet passar Riesling utmärkt till många olika typer av maträtter. Prova den till fisk- och skaldjur, asiatiska rätter eller klassiska tyska smaker. Vinet är även perfekt som sällskapsvin och passar utmärkt till en mysig kväll med vänner.

Revenge of the little Squid har allt man kan förvänta sig från en Riesling och dessutom till ett väldigt plånboksvänligt pris.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Riesling
Årgång2022
Alkoholhalt11,5%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt1,1 g/100 ml
Märkningar
Veganvänligt Ja
Producent Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningToner av grönt äpple, päron, persika och lime tillsammans med en uppfriskande syra!
Passar tillPassar bra till ett brett utbud av rätter som grillad fisk, sallader, sushi eller stekt kyckling. Vinet är också perfekt som apertif!

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Rheinhessen, Tyskland

Rheinhessen är Tysklands geografiskt största vinregion med odlingar belägna i trakterna kring städerna Mainz, Worms, Alzey och Bingen. Även om brantare vingårdar finns utgörs landskapet mestadels av böljande, vidsträckta fält och kullar. Området är historiskt känt för världens största odlingar av druvsorten silvaner men kanske främst för Liebfraumilch, ett lättsamt halvtorrt vin som kommer från vingårdar kring kyrkan Liebfrauenkirche i Worms. Liebfraumilch producerades förr i enorma mängder och till låg kvalité vilket gjorde att både vinstilen och Rheinhessen fick dåligt rykte. Men idag råder en helt annan anda i regionen och flera högkvalitativa producenter kan åtnjuta stor internationell berömmelse.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!