Nyhet
Seméli Feast Moschofilero

Seméli Feast Moschofilero

119 kr (nr. 2787) Vitt vin, friskt & fruktigt Grekland

Fruktigt och friskt vitt vin från Grekland
Seméli Feast är ett fruktigt grekiskt vitt vin gjord på den inhemska druvan Moschofilero. Med blommiga toner och en ungdomlig, frisk karaktär, erbjuder detta vin inslag av gula päron, krusbär, fläder, mandel, persika och lime.

Serveringstips
Vinets friska karaktär gör det perfekt att servera vid 8-10°C till traditionella grekiska rätter, fisk- och skaldjur, pasta, grönsaker och olivolja. Prova det gärna med souvlaki, grekisk potatis och tzatziki eller till en grekisk grönsaksgratäng med fetaost, färska örter och nybakt baguette.

Ursprung
Vinet kommer från Peloponnesos-halvön, väster om Aten, förbundet med det grekiska fastlandet via det smala Korintiska näset. Området har ett medelhavsklimat med varma, soliga somrar och korta, milda vintrar. Det soliga klimatet och den unika terroiren på hög höjd skapar perfekta förutsättningar för druvorna, som får en utmärkt mognad med bibehållen syra och fullt utvecklade smaker.

Upptäck Seméli Wines och njut av det bästa från grekisk vinmakarkonst.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% moschofilero
Årgång2023
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Nyhet 1 juni 2024
Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Producent Semeli Wines

Innehållet

SmakbeskrivningVinet bjuder på fruktiga och något blommiga toner med ungdomlig och frisk karaktär. Smaken har inslag av gula päron, krusbär, fläder, mandel, persika och lime.
Passar tillVinets friska karaktär gör det perfekt att servera vid 8-10°C, särskilt till rätter av fisk eller skaldjur, samt sallader och buffémat.

Om Semeli Wines

Seméli Wines, grundat 1979, är en av Greklands mest respekterade vingårdar. Chefsvinmakare Yiannis Flerianos är utbildad i kemi och oenologi vid universitet i Aten och University of California Davis. Det soliga medelhavsklimatet och den unika terroiren skapar de perfekta förutsättningarna för druvorna. De framgångsrika blandningarna av inhemska och internationella druvsorter har vunnit respekt från experter och vinälskare världen över. Upptäck Seméli Wines och njut av det bästa från grekisk vinmakarkonst.

Om Grekland

Grekland har en vinodlingshistoria som sträcker sig över 4000 år. Med vin och olivolja lade grekerna grunden för den civilisation som formade västerländsk kultur. Historien skulle senare orsaka en nästan 500-årig stagnation för det grekiska vinet. Den årliga vinproduktionen, uppgår till ungefär 2,5 miljoner hektoliter, varav cirka 70 procent är vitt vin, inklusive retsina. Landets unika terroir och mångfald av inhemska druvsorter skapar viner med unika karaktär. Med ett klimat som varierar från medelhavsområden till bergiga regioner, erbjuder Grekland en fascinerande variation av viner, från friska vita till robusta röda och utsökta dessertviner. Utforska Greklands viner och upptäck en värld av oöverträffad vintradition och kvalitet.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!