VeganEko
Valpolicella Ripasso Mezzo Monte

Valpolicella Ripasso Mezzo Monte

159 kr (nr. 70705) Rött vin, kryddigt och fylligt Valpolicella, Veneto, Italien

Mezzo Monte Ripasso: Smakrik med kryddiga toner och fyllighet

Upptäck Mezzo Monte Ripasso, ett ekologiskt vin från Valpolicella, Italien. Detta fylliga röda vin bjuder på generösa kryddiga toner med inslag av fat, körsbär, kanel, skogshallon och vanilj. Vinet har lagrats 6 månader på franska ekfat av 225 liter, vilket ger det en komplex och balanserad smakprofil.

Mezzo Monte Ripasso är ett perfekt vin för alla tillfällen. Njut av det till en mustig ragu, en krämig pasta eller en saftig fläskfilé med rostade rotsaker. Vinet passar även utmärkt till charkuterier och lagrade ostar. Servera vinet vid en temperatur på 16-18°C för att frigöra alla dess aromer. Låt gärna vinet luftas en stund innan servering för en ännu mer komplex smak.

Ekologiskt och framställt av noggrant utvalda druvor.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsortcorvina, corvinone, rondinella
Årgång2020
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja
Producent Antiche Terre Venete

Innehållet

SmakbeskrivningGenerösa och kryddiga toner med inslag av fat, körsbär, kanel, skogshallon och vanilj.
Passar tillServeras med fördel till en mustig ragu, en krämig pasta eller en saftig fläskfilé med rostade rotsaker. Vinet passar också utmärkt till charkuterier av olika slag, gärna lagrad hårdost eller fårost.

Om Antiche Terre Venete

Antiche Terre Venetes historia har sina rötter i det tidiga 1900-talet, när Vittorio Sancassasi började odla vingårdar och olivträd i Valpentena, nära Verona. Deras 50 hektar vingårdar fokuserar på traditionella Veneto-druvsorter som corvina, rondinella och corvinone och är välkända för sina Amarone och Valpolicella-viner – men har såklart mycket mer att erbjuda. Passionen för vin har gått i arv från generation till generation, och detta har lett till ett gemensamt projekt mellan tredje generationen Luciano Sancassani och Riccardo Degani för att ytterligare förstärka Antiche Terre Venetes vingårdar. Hos Antiche Terre Venete drivs vingårdarna med stor entusiasm och passion!

Om Valpolicella, Veneto, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!