Ville di Antané Valpolicella Ripasso

Ville di Antané Valpolicella Ripasso

129 kr (nr. 73528) Rött vin, kryddigt och fylligt Valpolicella, Veneto, Italien

Klassisk Valpolicella Ripasso!

Ville di Antané Valpolicella Ripasso är ett klassiskt rödvin från den berömda Valpolicella-regionen. Detta vin är en perfekt kombination av druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella, som ger en kryddig och mustig smak med inslag av mörka bär och kryddor.

Vinet går i toner av körsbär, salvia, mogna jordgubbar och pomerans. Tanninerna i vinet är välbalanserade och ger en mjuk och fyllig kropp, perfekt för att lyfta fram rätter med kraftiga smaker. Låt vinets smakrika karaktär sätta pricken över i:et på en middag med grillat nötkött, lamm, vilt eller hårda ostar.

För att optimera smakupplevelsen, servera vinet vid en temperatur på 16-18 grader. Dekantera gärna vinet 30 minuter innan servering för att öppna upp aromerna och frigöra vinets fulla potential.

Ville di Antané Valpolicella Ripasso representerar det bästa av italiensk vintradition. Tillverkat av noggrant utvalda druvor från Valpolicella-regionen, är detta vin en hyllning till hantverket och passionen hos italienska vinmakare.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsortcorvina veronese, corvinone, rondinella
Årgång2020
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,6 g/100 ml
Producent Le Ville di Antanè

Innehållet

Om Le Ville di Antanè

I den förtrollande Valpolicella-dalen i Veneto påbörjade Vittorio Sancassani sitt vinodlande under tidigt 1900-tal. Efter ett århundrade är detta fortfarande en liten familjefirma med omkring 50 hektar stora vingårdar. Luciano Sancassani har tagit över rodret under 2000-talet och genomfört betydande förändringar, inklusive övergången till ekologisk odling. Det har inte bara utvidgat vinsortimentet, utan även lyft företaget till en välbekant status. I 2015 kunde de stolt inviga sitt toppmoderna vineri, som inte bara är en estetisk pärla utan också är drivet med full hänsyn till miljön. Solceller används som en ren energikälla, och detta är bara ett exempel på deras engagemang för ekologisk hållbarhet.

Om Valpolicella, Veneto, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!