Wolfgang

Wolfgang

99 kr (nr. 59722) Vitt vin Österrike

Är du ute efter ett prisvärt och gott vin? Wolfgang är det perfekta valet för dig!

Wolfgang är ett krispigt, klassiskt och kvalitativt vin gjort på Österrikes nationaldruva Grüner Veltliner. Vinet kommer i en generös 1 litersflaska och är ett perfekt matvin.

Matkombinationer till Grüner Veltliner
Vinet har en pigg, ungdomlig stil med diskreta vitpeppriga inslag av stenfrukt. Tillsammans med vinets höga fruktsyra så passar Wolfgang perfekt till fet fisk som till exempel lax, men även till klassiska matchningar på ljust kött som Österrikes nationalrätt Wienerschnitzel eller varför inte en smakrik pizza?

Om Grüner Veltliner
Vinet är gjort på 100% Grüner Veltliner och är ett väldigt ursprungstypiskt vitt vin från Österrike med mycket karaktär och tydligt läskande smaker av persika, citrus, päron och vitpeppar. Wolfgang låter oss vinintresserade att lära känna den trendiga druvan på ett enkelt och tillgängligt sätt. Druvan är Österrikes stolthet och ligger bakom majoriteten av landets bästa vita viner.

Beställ Wolfgang och upplev ett prisvärt guldkorn från Österrike!

”Fynd!” Eva Weckström, Vinbörsen, januari -23
”Mer än prisvärt” – In Vino feb-23

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% grüner veltliner
Årgång2022
Alkoholhalt12%
Storlek1000 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt<0.3 g/100 ml
Märkningar Vegan

Innehållet

SmakbeskrivningPigg och ungdomlig stil med mycket karaktär och tydligt läskande smaker av persika, citrus, päron och vitpeppar.
Passar tillPerfekt till fet fisk så som lax, men även till klassiska matchningar på ljust kött som Österrikes nationalrätt Wienerschnitzel. Eller varför inte till en pizza bianco med sparris och parmesan!

Om Österrike

Vinframställning i Österrike är en antik konst. Här präglas odlingen av varma dagar och kalla nätter vilket utvecklar druvor med distinkta smaker. Vinodlingen här kan spåras ända tillbaka till 700 f.Kr. men det är inte förrän de senaste åren som österrikiskt vin vunnit internationellt erkännande och fina priser. Österrikes vinodlare gör numera en mångfald individuella viner i världsklass.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!