Alexandre Le Bon Crémant de Loire Brut

Alexandre Le Bon Crémant de Loire Brut

149 kr (nr. 56923) Cremant Loire, Frankrike

Alexandre Le Bon är ett lyxigt och prisvärt bubbel under Cremánt de Loire Brut som hyllats av internationell vinpress och dessutom både kammat hem guld och silver i några av världens största vintävlingar.

Crémant de Loire Brut är en sann juvel inom den gamla världens vinkonst. Detta franska bubbel utstrålar en enastående elegans som hyllar arvet från traditionella europeiska viner.

Denna Crémant de Loire går i harmoni av Chenin blancs blommiga toner, Chardonnays friska karaktär och Cabernet francs livfulla fruktighet. Vilket ger en exklusiv blend med en balans i en klass för sig.

Servera Alexandre Le Bon i ett glas för mousserande vin och njut av vinets gyllene ihållande bubblor och krispiga textur. Alexandre Le Bon bjuder på uttrycksfulla aromer av päron, persika, mineral, akaciahonung och vita blommor.

Ett perfekt vin för säsongens festliga högtider som väntar runt hörnet. Servera som en apertif tillsammans med dina favoriträtter. Utmärkt till havets alla läckerheter, vegetariskt eller varför inte till en ostbricka med comté och brie. Funkar genom hela middagsbjudningen och ger en extra touch av lyx!

Sedan 1975 har denna Crémant de Loire Brut hyllat den unika vinmakartradition och kärlek till vinframställning som återfinns i Loiredalen. Druvorna till vinet har plockats för hand och efter 18 månader av lagring på ribbor i tuffeau-källare uppnår Alexandre Le Bon en otrolig finess av kvalitet och bubblor.

Hyllad av vinpressen:

Vinet har hyllats av internationell vinpress och dessutom både kammat hem guld och silver i några av världens största vintävlingar.

Frankfurt International Trophy 2022: GOLD

Decanter 2022 : 92/100

IWC International Wine Report) 2023 : 90/100 SILVER MEDAL

Wine Enthusiast 2022 : 89/100

”Lyxig och mycket prisvärd Crémant med allt på plats!”  – Vinbörsen Eva Weckström nov-23

”Ett riktigt Fynd” – Vinbörsen Eva Weckström nov 2023

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort65% chenin blanc, 20% chardonnay, 15% cabernet franc
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningChampagnekork
Sockerhalt0,87 g/100 ml
Producent Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningUttrycksfulla aromer av päron och persika, mineral, akaciahonung och vita blommor
Passar tillServera som en apertif tillsammans med dina favoriträtter. Utmärkt till havets alla läckerheter eller varför inte till en ostbricka med comté och mimolette.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Loire, Frankrike

Med sina drygt 100 mil är Loire Frankrikes längsta flod och dessutom den flod som har flest vindistrikt, eller appellationer, utmed sina stränder. Här finns en stor variation av vintyper, de flesta med hög fruktsyra, alltifrån krispigaste torrt till sötaste sött på den vita sidan samt mousserande som hör till Frankrikes främsta. På vita sidan är Loire främst känt för sina viner på druvorna chenin blanc och sauvignon blanc.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!