Vegan
Boira' Organic Sangiovese

Boira’ Organic Sangiovese

189 kr (nr. 50552) Rött vin, fruktigt och kryddigt Marche, Italien

Ekologiskt allroundvin från Italien i ny förpackning – pouch på 1,5 liter. Den nya förpackningen motsvarar volymen av 2 flaskor! Perfekt för dig som letar efter ett vin med lyxig touch som passar för alla typer av tillfällen.

Boira’ är ett hyllat klassikervin från älskade Italien som är gjort på den berömda druvan Sangiovese, en druva som för många blivit synonymt med Italien och som skapar några av världens bästa viner.

Det finns en anledning till att svenska folket älskar italienska viner, de är pålitliga och passar lika bra att avnjutas som sällskapsvin som till mat. Servera gärna Boira’ till pizza, pasta, ostar eller en väldigt traditionell husmanskost som köttbullar. Boira’ har legat på ekfat i 4 månader och bjuder oss på ett fruktigt vin med karaktär och smak av solmogna körsbär, örter, choklad och vanilj. Häll gärna upp vinet på karaff innan servering. Du behöver inte oroa dig för att vinet blir dåligt, en öppnad pouch håller sig flera veckor i kylskåpet vilket gör att du kan ta ett glas utan att resten blir dåligt

Om vin på pouch
Förpackningen pouch är ett annat namn för en påse utrustad med bärhandtag och tappkran.

*Pouchen eller Påsen är en förpackning med lägre klimatpåverkan än den traditionella glasflaskan.*På Systembolaget är förpackningen Pouch märkt med Lägre klimatavtryck.*Till skillnad från glasflaskan ger förpackningen lättare transporter och det går dessutom åt mindre energi vid tillverkning, även om man vid glasförpackningar använder återvunnet glas. *Av Systembolagets totala klimatpåverkan står dryckernas förpackningar för en tredjedel.

*Källa https://www.systembolaget.se/hallbarhet/klimatsmartare/

Förpackningen bjuder också på många andra fördelar, lätt att bära och lätt att platta till innan man åker till återvinningsstationen.

Vinet har lovordats av vinskribenter både i Sverige och internationellt och dessutom tilldelats DUBBLA GULD av Gilbert & Gaillard.

FULL POTT! 5 av 5! – Boxtoppen augusti 2023

FYND! Expressen, Allt om Vin augusti-23

”Ett gott vin helt enkelt och värt varenda krona!” – Boxtoppen sep-23

”Det är ett utmärkt exemplar på varför vi älskar sangiovese-druvan…” – Boxtoppen sep-23

DOUBLE GOLD MEDAL – International Challenge 2023 Gilbert & Gaillard

91 POINTS – International Challenge 2023 Gilbert & Gaillard

*Källa: Update of wine packaging LCA – Final report Alko OY.

Pressmeddelande Boira’ Organic Sangiovese 

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% sangiovese
Årgång2022
Alkoholhalt13%
Storlek1500 ml
Förpackning Pouch
Finns även som 750 ml

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningTappkran
Sockerhalt0,3 g/100 ml
Märkningar Ekologisk
Veganvänligt Ja
Producent Cantine Volpi

Innehållet

SmakbeskrivningFruktigt och kryddigt med smak av solmogna körsbär, ekfat, örter, choklad och vanilj.
Passar tillServera till pizza, pasta, ostar eller en väldigt traditionell husmanskost som köttbullar. Häll gärna upp vinet på karaff innan servering.

Om Cantine Volpi

Cantine Volpi är beläget i Tortona som ligger i Italiens nordvästra hörn och i den berömda vinregionen Piemonte. Här har familjen Volpi tillverkat vin sedan 1914 och har numera 5 generationers erfarenhet i ryggen. Volpi var tidiga med ekologisk vinodling och började konvertera sina vingårdar under 90-talet. Utöver sina egna vinmarker i Piemontes böljande landskap gör Volpi viner från flera andra berömda regioner såsom Marche, Sicilien, Asti m.f.

Om Marche, Italien

Det natursköna Marche är inte italiens mest kända vinregion, men härifrån kommer några av landets bästa vita viner gjorda på druvan Verdicchio. Friska, fruktiga och fräscha stilar är typiskt på vitvinsidan och den mycket mångsidiga Verdicchiodruvan ger dig allt ifrån prisvärda vardagsviner till högklassiga och eleganta alternativ. Det är främst i norra Marche runt staden Jesi som Verdicchion odlas. Apellationen heter Verdicchio di Castelli di Jesi.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!