Nyhet
Il Grande Originale

Il Grande Originale

89 kr (nr. 71255) Rött vin, fruktigt och kryddigt Italien

Il Grande Originale – ett rött vin som är perfekt för den italienska maten!

Det perfekta vinet för en riktigt italiensk matupplevelse. Kraftfullt, smakrikt och fruktigt till italienska klassiker som pasta, pizza och risotto!

Il Grande Originale bjuder på en perfekt balans mellan kraft och finessItalien när det är som bäst! Här förs tankarna direkt till en pittoresk italiensk uteservering där det bara är att slå sig ner vid ett bord, beställa in favoritpastan och njuta av ett glas rött.

Vinet är gjort på soltorkade druvor som både ger vinet sina typiska toner av mogen frukt och kryddighet men också en högre alkoholhalt. Vinet med sin höga alkoholhalt passar därför utmärkt till lite fetare och oljig mat då maten uppfattas som något lättare ihop med vinet – som skräddarsytt för det italienska köket!

Vinet bjuder på mörka toner av plommon, björnbär och blåbär som harmoniserar med rostade toner av mocka och vanilj. Medelfylligt och rikt med lena tanniner och en lång härlig finish.

Il Grande Originale är mycket mångsidigt. Prova matcha gärna till en krämig salsicciapasta eller en pizza bianco! Eller varför inte servera som en Apertivo? Duka upp dina favoriter och häll upp vinet i glaset – inget slår väl det italienska sättet att umgås!

Det är inte svårt att förstå varför svenska folket älskar italienska viner. Il Grande Originale hyllar den stolta traditionen kring vinproduktionen och dess förmåga att komplettera italiensk mat. Upptäck Italien i varje klunk!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Alkoholhalt15%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 24 januari 2024
Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt1,5 g/100 ml
Producent Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningVinet bjuder på mörka toner av plommon, björnbär och blåbär som harmoniserar med rostade toner av mocka och vanilj. Medelfylligt och rikt med lena tanniner och en lång härlig finish.
Passar tillMatcha gärna till italienska klassiker såsom en krämig salsicciapasta eller en pizza bianco!

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!