Nyhet
Joma Pet Nat Blanc de Blanc

Joma Pet Nat Blanc de Blanc

249 kr (nr. 71875) Mousserande Niederösterreich, Österrike

PÉTILLANT NATUREL = 100% naturella bubblor

Pet Nat är en typ av mousserande vin och metoden för att göra detta trendiga bubbel sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Joma Pet Nat föds ur passionen för Chardonnay och Weißburgunderdruvor. Varje druva skördas för hand och pressas varsamt i hela klasar. Den rena juicen får sedan spontanjäsa – en tidlös metod som låter naturen styra processen. Magin sker i trycksatta flaskor där den naturliga koldioxiden skapar de livliga bubblorna. Vinet får sedan vila på sin jästfällning i 8 månader, vilket ger en komplexitet och djup till smaken.

Detta härliga torra bubbel bjuder på lätta och krispiga toner av gröna äpplen och färsk exotisk frukt som passionsfrukt och mango.

Joma Pet Nat är en perfekt aperitif, redo att lyfta alla tillfällen. Avnjut gärna tillsammans med pasta, sallader, fisk och vegetariska rätter. Vinmakaren rekommenderar varmt att matcha vinet med ett färskt knaprigt bröd, sardiner och krasse.

Cool it, and drink it!

Joma Pet Nat: En Hyllning till Tradition och Innovation

Markowitsch är en av Österrikes främsta vinproducenter och egendomen drivs av far och dotter, Gerhard och Johanna Markowitsch. I Joma Pet Nat signerad Johanna Markowitsch, möts traditionell vinmakarkonst med modern innovation. Resultatet blir ett unikt vin som både charmerar och utmanar.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort70% chardonnay, 30% weißburgunder
Årgång2022
Alkoholhalt11,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 4 mars 2024
Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Producent Gerhard Markowitsch

Innehållet

Om Gerhard Markowitsch

Markowitsch är en av Österrikes främsta vinproducenter och egendomen drivs av far och dotter, Gerhard och Johanna Markowitsch. Egendomen består idag av 35 hektar vingårdar där odlingarna ligger på en sluttning mellan Donau och Neusiedlersee men man förfogar över ytterligare cirka 40 hektar hos kontrakterade odlare. Den totala produktionen uppgår till 400 000 flaskor. 75% av produktionen är rött vin men man odlar även klassiska österrikiska vita druvor så som Grüner Veltliner och Weissburgunder samt den internationella druvan Chardonnay.

Om Niederösterreich, Österrike

Niederösterreich är Österrikes största vinområde för kvalitetsviner. Vita viner görs främst på druvan Grüner Veltliner som är den mest odlade i distriktet. Det finns tre tydliga klimatzoner med det svalare området och nordligt belägna Weinviertel, tempererade zonen längs Donau och den varma delen (Carnuntum) som är Pannonian, bland annat för de alltid rådande vindarna. Det finns åtta avgränsade vinområden: Carnuntum, Kamptal, Kremstal, Thermenregion, Traisental, Wachau, Wagram och Weinviertel.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!