Land of Wonders

Land of Wonders

120 kr (nr. 52348) Rött vin, kryddigt och fylligt, fruktigt och kryddigt Sydafrika

Land of Wonders: Ett fruktigt och kryddigt rött vin från Sydafrika

Vinet är gjort på druvan Syrah, en av världens mest populära druvsorter. Land of Wonders är ett välbalanserat vin med en smakrik och mångsidig smakprofil.

Vinet har toner av mörka körsbär, björnbär, viol, lakrits och en hint av choklad. Det har en välbalanserad smak med en mjuk strävhet och en lång eftersmak.

Vinet är gott att dricka nu, men utvecklas också väl med några år i flaska. Det passar till många olika typer av maträtter, till exempel krämig svamppasta, kryddig köttbit eller ostbricka med hårdostar.

Land of Wonders stödjer Wildhood Foundation

Land of Wonders är ett samarbete med organisationen Wildhood som tillsammans delar passionen för naturens skönheter. För varje såld flaska doneras 10 kr till Wildhood Foundation för skydd av hotade djurarter och vildmarksområden i södra Afrika!

Wildhood Foundation är en insamlingsstiftelse som grundades 2016 med syfte att skydda vilda djur mot tjuvjakt och illegal handel. Insamlingen går till utvalda lokala insatser som på plats i några av södra Afrikas mest drabbade områden försvarar de vilda djuren och deras miljöer.

Din gåva hjälper bland annat till att:
– Rekrytera, utbilda och sysselsätta kvinnliga parkvakter
– Löner, uniformer och utrustning så att kvinnorna kan patrullera
– Specialträna hundar som används för att hitta djurdelar, vapen eller ammunition
– Stipendier till skolbarn i byar som omger vildmarken

Läs mer på: www.wildhood.org

 

Pressmeddelande 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% syrah
Årgång2023
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Märkningar Fairtrade
Producent Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningToner av mörka körsbär, björnbär, viol, lakrits och en hint av choklad i en välbalanserad och välproducerad stil.
Passar tillServera gärna ihop med smakrika rätter som en krämig svamppasta eller en kryddig köttbit ihop med grönsaker och rostade rotfrukter. För den som älskar ostbrickan så är Land of Wonders också en utmärkt följeslagare till hårdostar så som cheddar och pecorino.
Fairtrade-märkt produkt

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Sydafrika

Under de senaste 20 åren har Sydafrikas vinmakare börjat resa och de internationella influenserna är många. Man har därmed börjat förändra landets vinodling, inte bara utifrån ett kvalitativt perspektiv, utan också gällande vinstilar och regioner. Experimentlustan är stor och under de senaste åren har man sakta börjat skönja en mognad i landet. Nu produceras här viner med stort självförtroende och den Sydafrikanska vinproduktionen ses som oerhört spännande.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!