Maggio Barbaresco

Maggio Barbaresco

155 kr (nr. 51998) Rött vin Barbaresco, Piemonte, Italien

NYHET! Maggio Barbaresco – Bäst prisatta Barbarescon på Systembolaget. Ett elegant matvin lagrad på ekfat för endast 155 kr.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång 2018
Alkoholhalt 14
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 26 maj 2021
Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,34 g/100ml
Producent Iconic Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Maggio Barbaresco är ett fantastiskt och nyanserat vin av den eleganta druvan Nebbiolo. Vinet går i toner av rosor, mogna jordgubbar, körsbär och nypon och man hittar också noter av anis och kryddor. Vinet har legat på lagring i totalt 26 månader varav minst 9 månader på ekfat vilket gör att smaken och doften blir mer komplex och framträdande.
Passar till Häll upp ett glas av Maggio Barbaresco till en örtig stek med parmesan eller varför inte till en traditionell tryffelpasta, och du kommer förstå varför!

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Barbaresco, Piemonte, Italien

Barbaresco är tillsammans med Barolo Italiens främsta distrikt för röda viner gjorda av druvan nebbiolo. Vinerna är ofta påtagligt sträva och brukar vinna på buteljlagring. De allra främsta går att lagra i decennier.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!