Markowitsch Classic Pinot Noir

Markowitsch Classic Pinot Noir

129 kr (nr. 6695) Rött vin Österrike
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Markowitsch Pinot Noir: Österrikisk elegans med bärig charm

Upplev en klassisk Pinot Noir från Österrike, signerad den berömda producenten Markowitsch!

Detta fruktiga och kryddiga vin bjuder på toner av jordgubbar, skogshallon, körsbär, muskot och choklad, elegant kompletterade av inbjudande fatkaraktär. Lagrat på gamla franska ekfat under ett år och vinet har vinet potential att lagras ytterligare 3-5 år.

Njut av detta bäriga vin till ljust kött, som en frasig schnitzel. Det passar även utmärkt till vegetariska rätter och sallader. Servera vid cirka 16°C för optimal smakupplevelse.

Gerhard Markowitsch vingårdar i Carnuntum, Niederösterreich, är kända för sina exceptionella röda viner. Egendomen omfattar 35 hektar vingårdar på sluttningar mellan Donau och Neusiedlersee, kompletterade med 40 hektar från kontrakterade odlare.

Pressmeddelande

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% pinot noir
Årgång2022
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,1 g/100 ml
Producent Gerhard Markowitsch

Innehållet

SmakbeskrivningFruktiga och kryddiga toner av jordgubbar, skogshallon, körsbär, muskot och choklad tillsammans med inbjudande toner av fat.
Passar tillServera detta bäriga vin till smakrika vegetariska rätter såsom en ceasarsallad, grillat ljust kött, schnitzel eller varför inte till en riktigt god ostbricka med småplock. Perfekt vid cirka 16°C!
Lagringspotential3-5 år

Om Gerhard Markowitsch

Markowitsch är en av Österrikes främsta vinproducenter och egendomen drivs av far och dotter, Gerhard och Johanna Markowitsch. Egendomen består idag av 35 hektar vingårdar där odlingarna ligger på en sluttning mellan Donau och Neusiedlersee men man förfogar över ytterligare cirka 40 hektar hos kontrakterade odlare. Den totala produktionen uppgår till 400 000 flaskor. 75% av produktionen är rött vin men man odlar även klassiska österrikiska vita druvor så som Grüner Veltliner och Weissburgunder samt den internationella druvan Chardonnay.

Om Österrike

Vinframställning i Österrike är en antik konst. Här präglas odlingen av varma dagar och kalla nätter vilket utvecklar druvor med distinkta smaker. Vinodlingen här kan spåras ända tillbaka till 700 f.Kr. men det är inte förrän de senaste åren som österrikiskt vin vunnit internationellt erkännande och fina priser. Österrikes vinodlare gör numera en mångfald individuella viner i världsklass.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!