Markowitsch Grüner Veltliner Alte Reben

Markowitsch Grüner Veltliner Alte Reben

169 kr (nr. 58865) Vitt vin Niederösterreich, Österrike

Ursprungstypisk Grüner Veltliner från Österrike signerad Markowitsch. Friskt och krispigt!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% grüner veltliner
Årgång2021
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,11 g/100 ml
Producent Gerhard Markowitsch

Innehållet

SmakbeskrivningEtt friskt och härligt krispigt vin med smak av citrus, gula päron, vitpeppar, aprikos och färska örter. Ett mycket nyanserat vin med pigg syra och generös munkänsla.
Passar tillVinet passar utmärkt till rätter från ursprunget - så som friterad kyckling, wienerschnitzel eller en härlig ostbricka med hårdostar. Serveras vid 8-10 °C.

Om Gerhard Markowitsch

Markowitsch är en av Österrikes främsta vinproducenter och egendomen drivs av far och dotter, Gerhard och Johanna Markowitsch. Egendomen består idag av 35 hektar vingårdar där odlingarna ligger på en sluttning mellan Donau och Neusiedlersee men man förfogar över ytterligare cirka 40 hektar hos kontrakterade odlare. Den totala produktionen uppgår till 400 000 flaskor. 75% av produktionen är rött vin men man odlar även klassiska österrikiska vita druvor så som Grüner Veltliner och Weissburgunder samt den internationella druvan Chardonnay.

Om Niederösterreich, Österrike

Niederösterreich är Österrikes största vinområde för kvalitetsviner. Vita viner görs främst på druvan Grüner Veltliner som är den mest odlade i distriktet. Det finns tre tydliga klimatzoner med det svalare området och nordligt belägna Weinviertel, tempererade zonen längs Donau och den varma delen (Carnuntum) som är Pannonian, bland annat för de alltid rådande vindarna. Det finns åtta avgränsade vinområden: Carnuntum, Kamptal, Kremstal, Thermenregion, Traisental, Wachau, Wagram och Weinviertel.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!