Mr French

Mr French

69 kr (nr. 53992) Rött vin Bordeaux, Frankrike

Bienvenue en France, 1L kryddig och fruktig Bordeaux!
Ett säkert kort för alla tillfällen om du frågar Mr French. Santé!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort43% cabernet sauvignon, 40% merlot, 17% cabernet franc
Årgång2018
Alkoholhalt13%
Storlek1000 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Producent Terre de Vignerons

Innehållet

SmakbeskrivningFruktigt och medelfylligt vin med toner av svarta vinbär, plommon och blåbär som harmoniserar med pigga örter och kryddiga hintar av vanilj och choklad
Passar tillEtt utmärkt sällskapsvin som är lika självklar till franska klassiker som Mr French i sin basker. Perfekt till smakrika grillrätter som steak frites med bearnaisessås och vitlökssmör eller varför inte till en mustig boeuf bourguignon? För den med förkärlek till ostar är Mr French också ett klockrent val!

Om Terre de Vignerons

Terre de Vignerons är ett förbund av 12 vinkooperativ i Entre-deux-Mers (i Gironde) och Pays Duraquois (i Lot-et-Garonne).

Om Bordeaux, Frankrike

Bordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!