Podere Brizio Brunello di Montalcino

Podere Brizio Brunello di Montalcino

389 kr (nr. 53776) Rött vin Italien

Ett intensivt, elegant och välbalanserat vin med toner av rik och mogen frukt!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Sangiovese
Årgång 2016
Alkoholhalt 14
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,15 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Dievole

Innehållet

Smakbeskrivning Ett intensivt och elegant rubinrött vin med nyanser av rik och mogen röd frukt tillsammans med örtiga toner. Vinet är välbalanserat och ger en livlig syra med behagliga avrundade tanniner.

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!