Eko
Podere Brizio Brunello di Montalcino

Podere Brizio Brunello di Montalcino

419 kr (nr. 53776) Rött vin Italien

Upptäck Podere Brizios Brunello di Montalcinos elegans!

Njut av en elegant Brunello från Montalcinos sydvästra sluttningar. Vinet är gjord på 100% sangiovese och druvorna odlas på 300-350 meters höjd i Maremmas varma klimat, vilket ger en perfekt balans mellan syra och fruktighet.

Vinet bjuder på en symfoni av rik och mogen röd frukt, kompletterat av örtiga toner och en elegant mineralitet. Den välbalanserade syran ger en friskhet som lyfter fram vinets komplexitet, och en hint av svartpeppar ger en kryddig avslutning.

Denna Brunello di Montalcino har lagrats i 38 månader på stora franska ekfat, vilket ger en mjuk och elegant struktur. Efter buteljering lagras vinet i minst 6 månader för att utveckla sin fulla potential.

Njut av detta vin till ostar, kött och vilt, eller prova det till pasta och kallskuret.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Sangiovese
Årgång2017
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,15 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Podere Brizio

Innehållet

SmakbeskrivningEtt intensivt och elegant rubinrött vin med nyanser av rik och mogen röd frukt tillsammans med örtiga toner. Vinet är välbalanserat och ger en livlig syra med behagliga avrundade tanniner.

Om Podere Brizio

Den idylliska boutiquevingården Podere Brizio ligger beläget i den berömda vinregionen Montalcino i Toscana och ägs idag av Alejandro Bulgheroni Familiy Vineyards, vinmakare är Luigi Temperini. Egendomen består av totalt 27 hektar varav 11,5 hektar vingårdar med Sangiovese och 2 hektar olivlundar. Hos Podere Brizio har man fokus på hållbart jordbruk och följer varje enskild druva från vinranka till flaska. Som privatperson har du möjlighet att besöka Podere Brizios boutique hotell med läge på den Toscanska landsbygden omgivet av olivlundar och vingårdar i en fantastisk lantlig miljö med ljuvligt rustik italiensk mat.

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!